Logo bredavandaag.nl
foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

MOTI toont drie nieuwe tentoonstellingen

  Cultuur

BREDA - Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. MOTI heeft maar liefst drie nieuwe tentoonstellingen openen voor het publiek. Zo is er in samenwerking met Duf de tentoonstelling Waanzien. Wordt de eigen collectie opnieuw aan het publiek voorgesteld in het MOTI hotel en laten de studenten van st. Joost in de kelder zien wat zij kunnen.


Het was al langer de droom van tijdschrift Duf om een 3d weergave te maken van hun blad. Met de komst van de tentoonstelling is dit bewaarheid geworden. Tijdens de interactieve exhibitie wordt de bezoeker uitgedaagd om eens bewust stil te staan bij de duizend-en-een onbewuste boodschappen die een mens per dag over zich uitgestort krijgt. Het gaat hierbij om reclame-uitingen en social media. Maar ook porno komt aan bod.

In het MOTI hotel wordt oud en nieuw verenigd. Het museum bezit een enorme collectie die de ontwikkeling van de beeldcultuur van de afgelopen honderd jaar toont. Deze gouwe ouwe worden nu tegenover nieuwe kunstwerken gezet van hedendaagse artiesten. Wat is hetzelfde gebleven? Wat is echt verleden geworden? En wat zegt dit over ons?

Een verdieping onder het MOTI hotel zitten de studenten van St Joost. Ze laten de resultaten zien van een 5-daagse masterclass van de Britse topontwerper Anthony Burrill. Het onderwerp is 'Ik vind het mooi! Wat is het?' Tijdens de masterclass hebben de studenten samen met Anthony Burrill antwoorden gezocht op de vraag wat het nut en toekomst is van ontwerpers. Het is de bedoeling dat het publiek actief mee-participeert in het vinden naar het antwoord hierop.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief