Logo bredavandaag.nl

Bibliotheek Breda wil met Bavel praten over toekomst

  Cultuur

BREDA - Bibliotheek Breda nodigt inwoners van Bavel uit om mee te praten over de realisatie van nieuwe vormen van dienstverlening. In het najaar van 2013 wordt het concept ‘Bibliotheek van de Toekomst’ toegepast in Bavel. Dat brengt de nodige veranderingen met zich mee.


Hoewel het anders doet vermoeden, houdt de term ‘Bibliotheek van de Toekomst’ in eerste instantie in dat de vestiging in Bavel simpelweg haar deuren sluit op 2 december. De Bavelse vestiging spreekt momenteel met de dorpsraad en het basisonderwijs over hoe er toch dienstverlening op maat gemaakt kan worden.

De bibliotheek richt zich op meerdere concepten. Zo kan er op de basisschool een bibliotheek gerealiseerd worden, zodat kinderen op hun school de mogelijkheid hebben tot het lenen van boeken. Een andere optie is ‘bibliotheek aan huis’, voor de boekenlezers voor wie het niet meer zo gemakkelijk is om naar de bibliotheek in de stad te gaan. Een vrijwilliger zou dan de boeken komen brengen.

Verder is er nog de mogelijkheid om haal- en brengpunten te realiseren, waarbij boeken online gereserveerd kunnen worden en op een punt op te halen zijn. In de vorm Pop-up bibliotheek duikt de bieb opeens op, maar kan ook zomaar weer weg zijn. Dat kan tijdens evenementen of exposities. Kernwoorden zijn ‘flexibel, tijdelijk, innovatief en niet gebonden aan plaats of vorm’.

Boekenlezers die graag willen meepraten over het invullen van de nieuwe dienstverlening zijn uitgenodigd om dat te doen op dinsdag 22 oktober in de bibliotheek Bavel aan de Deken Dr. Dirckxweg 4.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief