Voor het eerst in jaren deed de Popronde weer Breda aan. Muziek op bijna alle podia. foto Jorgen Janssens
Voor het eerst in jaren deed de Popronde weer Breda aan. Muziek op bijna alle podia. foto Jorgen Janssens

Succesvolle terugkeer Popronde in Breda

  Cultuur

BREDA - Voor het eerst in vijf jaar deed het landelijk rondreizend festival de Popronde Breda aan. Dat betekent dat toekomstige vaderlandse sterren op podia - of gewoon de vloer - van cafés in de Bredase binnenstad stonden.


Toekomstige sterren is geen overdreven omschrijving. Racoon, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Mister and Mississippi en De Staat deden in het verleden mee aan de Popronde, ver voor ze de naam hadden die ze nu stuk voor stuk hebben.

Zo stonden deze donderdag onder meer Naomi Pariama in De Pij, Channah in Gold, The Maureens in De Markt, Lieve Bertha in De vrachtwagen en de Dudettes in Bruxelles. Waarbij Lieve Bertha indruk maakte. Met kop en schouders boven de rest: Denk studentikoze Acda en de Munnik. Goeie teksten, ontzettend mooie samenzang. Ze waren hier met z’n tweeën, maar op de cd is Lieve Bertha een hele band. Gaan we meer van horen.

Al met al een mooi terugkeer van de Popronde en een goeie aanvulling op bijvoorbeeld de bestaande oppareltjes St Jansblueskroegentocht en de Pobparade.