Logo bredavandaag.nl

Directeur Jeroen Grosfeld weg bij Breda’s Museum

  Cultuur

BREDA - Directeur Jeroen Grosfeld verlaat het Breda's Museum. Met de aanstaande verzelfstandiging van Breda’s Museum besloot hij per 1 januari zijn functie neer te leggen. Hij zet zijn loopbaan voort als zelfstandige.


Lees ook het interview met de scheidend directeur

Met zijn expertise op het gebied van musea, tentoonstellingen en aankopen op het gebied van kunst en erfgoed start hij een eigen adviesbureau voor instellingen en particulieren.

Grosfeld is 27 jaar betrokken geweest bij het Breda's Museum. In 1987 begon hij als directeur van het Stedelijk en Bisschoppelijk Museum in Breda dat in
1990 de nieuwe naam Breda’s Museum kreeg. De toenmalige huisvesting aan de Grote Markt van Breda veranderde onder zijn leiding van oudheidkamer in een plek waar van 1987 tot en met 1996 aan de lopende band wisselende tentoonstellingen werden georganiseerd. In 1998 verhuisde hij het museum naar de huidige locatie, het voormalig hoofdgebouw van de Chassékazerne.

In al die jaren groeide het aantal bezoeker van tienduizend naar ongeveer vijfentachtigduizend, inclusief bezoekers aan de dependances in de Klooserkazerne, Beijnhof en de Grote Kerk.

Breda’s Museum staan de komende tijd ingrijpende veranderingen te wachten. Grosfeld heeft volgens de gemeente aangegeven dat hij plaats wil maken zodat de nieuwe plannen voor Breda’s Museum zo min mogelijk aan de huidige verhoudingen gebonden zijn.

Breda’s Museum heeft met zijn collectie van meer dan 60.000 objecten een grote schat aan cultureel erfgoed. "Jeroen Grosfeld heeft tijdens zijn directeurschap bouwstenen gelegd voor een verbetering van de museumorganisatie en verruiming van de faciliteiten voor expositie en publiek in het museumgebouw aan de Parade", aldus de gemeente in een verklaring.

In verband met de feestdagen vindt het afscheid van Grosfeld begin 2014 plaats.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief