Logo bredavandaag.nl
DJ Hardwell werd zondag verrast met de Cultuurprijs. En bouwde daarna een feestje in Café Janssen. foto Wijnand Nijs
DJ Hardwell werd zondag verrast met de Cultuurprijs. En bouwde daarna een feestje in Café Janssen. foto Wijnand Nijs

DJ Hardwell schenkt Cultuurprijs aan Jeugdcultuurfonds

  Cultuur

BREDA - Robbert van de Corput, bekend als DJ Hardwell, schenkt de Cultuurprijs 2014 aan het Jeugdcultuurfonds Breda. Afgelopen oktober ontving DJ Hardwell de Cultuurprijs met een cheque van 7500 euro omdat hij 'met zijn gehele oeuvre een buitengewone waarde heeft voor Breda en de stad hiermee ook (inter)nationaal uitdraagt'.


Het Jeugdcultuurfonds is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een instelling voor kunsteducatie. Daarmee heeft het Jeugdcultuurfonds - dat mede afhankelijk is van donaties, sponsoring en giften - € 7.500 meer in kas.

"Het jeugdcultuurfonds geeft kinderen en jongeren die om financiële redenen nooit konden deelnemen aan culturele activiteiten, de kans om lid te worden van bijvoorbeeld een toneelclub of les te nemen bij een muziekschool of bij een andere instelling voor actieve kunstbeoefening" aldus Selçuk Akinci, wethouder van Cultuur." Daarmee maakt Hardwell voor veel jongeren ook op dit punt het verschil. Respect.”

DJ Hardwell, uitgeroepen tot beste DJ van de wereld, is groot voorstander van het Jeugdcultuurfonds dat ervoor zorgt dat ook kinderen en jongeren uit gezinnen op of onder de armoedegrens kunnen deelnemen aan langdurige culturele activiteiten. "Door zijn prijs te schenken aan het fonds, kan hij nog meer inspiratiebron zijn voor Bredase jongeren die zelf de eerste stappen zetten in het maken van (elektronische) muziek", aldus de gemeente.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief