Logo bredavandaag.nl
Het team van Zuiderfilm tijdens opnames 48 Hour Film Project foto Zuiderfilm
Het team van Zuiderfilm tijdens opnames 48 Hour Film Project foto Zuiderfilm

Begin maart weer 48 Hour Film Project in Breda

  Cultuur

BREDA - Het 48 Hour Film Project keert terug naar Breda. In het weekend van 7-9 maart proberen filmmakers in deze filmwedstrijd in 48 uur een korte film te maken, daarbij uitgaand van vaste ingrediënten.


De gemaakte films worden woensdagavond 12 maart in Chasse Cinema in Breda vertoond. Het team dat de prijs ‘Beste Film 2014’ wint, doet mee aan de wereldwijde finale in New Orleans. Dat betekent dat de film te zien is op het Filmapalooza film festival. De prijs daar is $5000,- en een vertoning tijdens het Filmfestival van Cannes

Tijdens de eerste avond van het weekend krijgen de teams onder toeziend oog van city producer Boban Braber door middel van loting een genre toegewezen. Van Horror tot Comedy, van Drama tot Western.

Vervolgens wordt bekend gemaakt wat de andere drie verplichte elementen zijn die terug te zien moeten zijn in de films van alle teams. Het gaat hier om een prop/rekwistiet, een karakter en een zin die gebruikt dient te worden. Met deze ingrediënten gaan de teams het weekend aan de slag om vóór de deadline op zondag 9 maart, 19.30 uur stipt een compleet afgeronde film te leveren.

De ingeleverde films zijn woensdag 12 maart in Chasse Cinema te zien, waar een vakkundige jury films beoordeelt.

Aanmelden kan nog via de website van het 48 Hour Film Project.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief