Logo bredavandaag.nl
Theaterfenomeen War Horse ook in Breda . foto Joop van den Ende Producties
Theaterfenomeen War Horse ook in Breda . foto Joop van den Ende Producties

Theaterfenomeen War Horse ook in Breda

  Cultuur

BREDA - Na Carré volgt Chassé voor het fenomenale internationale theatersucces War Horse. De voorstelling komt naar Nederland en wordt gespeeld door een Nederlandse cast. In de voorstelling worden paarden gespeeld door acteurs. Dat gebeurt op zo’n manier dat de toeschouwer al snel het idee heeft naar echte paarden te kijken.


War Horse beleeft haar première op 14 juni tijdens het Holland Festival in Carré Amsterdam. Nu al blijkt er een grote vraag naar kaarten, vandaar dat het spektakel ook te zien is in vijf grotere theaters in Nederland. Naast Het Chassé, gaat de voorstelling naar Rotterdam, Apeldoorn, Groningen en Heerlen.

War Horse vertelt het verhaal van een jongeman genaamd Albert, gespeeld door jong talent Kay Greidanus, en de vriendschap met zijn paard Joey. Hun band wordt bruut verbroken wanneer Joey meegenomen wordt door het leger zodat hij kan dienen in de Eerste Wereldoorlog.

Het verhaal wordt realistisch door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven gebracht worden op het toneel. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 4,7 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 5 Tony Awards gewonnen.

In Breda is War Horse te zien van 11 december 2014 tot en met zondag 4 januari 2015.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief