Logo bredavandaag.nl
Voorstelling Beet! van het Houten Huis uit Groningen
Voorstelling Beet! van het Houten Huis uit Groningen

Kindvriendelijke voorstellingen tijdens familiefestival

  Cultuur

BREDA - In theater De Stilte Breda en bij Podiumbloos Breda vindt van 2 tot en met 30 april het familiefestival ‘Klasse Theater Uitjes’ plaats. Tijdens het festival zijn vijf theatervoorstellingen te zien van gezelschappen vanuit heel het land.


Het familiefestival is een samenwerking tussen vijf theatergroepen uit Breda, Sittard, Groningen, Nijmegen en Amersfoort, die elk een eigen theater hebben. "Het is dus eigenlijk een rondreizend festival dat langs alle theaters die meedoen gaat", zegt Jan Baanstra van De Stilte. "Met dit festival willen we tegenwicht bieden aan de vluchtige, grote musicals voor kinderen. Onze voorstellingen zijn wat kleinschaliger en rustiger. En ze hebben elk een gratis workshop naderhand."

Woensdag 2 april om 14:30 uur speelt Holland Opera uit Amersfoort het stuk De Toverpiano voor kinderen vanaf zeven jaar. Het theaterstuk gaat over Otto die van zijn vader de beste pianist van de wereld moet worden. Achteraf is er een slagwerk workshop.

Woensdag 16 april om 15:00 uur speelt het Houten Huis uit Groningen de voorstelling Beet! voor kinderen vanaf zes jaar over een schaatswedstrijd. Achteraf is er schaatsles voor helden op sokken.

Zondag 20 april om 15.00 uur speelt De Stilte uit Breda de dansvoorstelling Vliegende Koe voor kinderen vanaf vier jaar over hoe hard kinderen met elkaar om kunnen gaan. Achteraf is er een dansworkshop. Anders dan de andere voorstellingen speelt het stuk zich af in theater Podiumbloos aan de Speelhuislaan 151.

Zondag 27 april om 14.00 uur speelt Het Laagland uit Sittard de voorstelling Spinder voor kinderen vanaf acht jaar. Ze spelen een theaterthriller met echte insecten, naar het boek van Simon van der Geest. Achteraf is er een workshop ‘ontdek je insectje’.

Woensdag 30 april om 16.00 speelt Kwatta uit Nijmegen het klassieke stuk Icarus, maar dan in een jeugdig jasje gegoten zodat het begrijpelijk is voor kinderen vanaf vijf jaar. Achteraf is er een spelworkshop.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief