Logo bredavandaag.nl
538 Koninginnedag in Amsterdam.
538 Koninginnedag in Amsterdam.
538Koningsdag

538: ‘Breda is de Oranjestad van Nederland’

  Cultuur

BREDA – De eerste Koningsdag van de geschiedenis wordt zaterdag 26 april groots gevierd door 538 in Breda. Er zijn ruim 40.000 kaarten beschikbaar. Daarmee is Koningsdag het grootste evenement op het Chasséveld. Voor Dancetour zijn maximaal 25.000 plaatsen beschikbaar, Breda Live laat iets minder dan 20-duizend bezoekers toe.


De kaartverkoop loopt goed volgens Melanie van Gelderen, PR manager van 538. De gemeente Breda is al een geruime tijd in gesprek geweest met 538 om het feest te organiseren. “Breda is de Oranjestad van Nederland. Nieuwe datum, nieuwe Koning en een nieuw feest! Waar mooier dan in Breda”, aldus Van Gelderen.

Een woordvoerder van gemeente Breda stelt dat dit grote festijn Nassaustad Breda een extra oranje uitstraling geeft. De gemeente en hulpverleningsdiensten zijn al een tijd bezig om alles voor te bereiden. “De focus ligt op veiligheid en bereikbaarheid. We hebben onder andere met NS, ProRail en Veolia gesproken om het Chasséveld zo bereikbaar mogelijk te maken.” Ook wordt er gekeken naar extra parkeergelegenheid en de ruimte voor nood- en hulpdiensten. De gemeente en organisatoren gaan de extra ruimte rondom het Chasséveld goed benutten om alle bezoekers op te kunnen vangen.

Het is al zeker dat Di-rect, Martin Garrix, Yellow Claw en Nielson op het spektakel gaan optreden. Later maakt het radiostation nog extra acts bekend. De kaartverkoop is op 19 maart gestart, de kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn te verkrijgen via de website van 538.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief