Logo bredavandaag.nl

Oud studente St Joost wint 30.000 euro

  Cultuur

BREDA – Oud AKV St. Joost studente Anouk Kruithof heeft één van de twee Charlotte Köhler Prijzen 2014 gewonnen. Deze aanmoedigingsprijs voor jong talent bedraagt 30.000 euro.


Kruithof studeerde in 2003 af aan het St. Joost. Volgens het juryrapport gebruikte Kruithof de fotocamera als strategisch gereedschap om contact te leggen met de buitenwereld.

Werken van de kunstenares zijn momenteel te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam en op tentoonstellingen in Hannover, Vevey en Budapest.

De andere prijs gaat naar muziektheatergezelschap Via Berlin. Actrice Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold vormen de artistieke kern van Via Berlin, dat in 2009 debuteerde bij Orkater/De Nieuwkomers.

De prijsuitreiking is tijdens de Young Talent Awards van het Prins Bernhard Cultuurfonds op donderdag 3 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hier worden ook de jaarlijkse Cultuurfondsbeurzen gepresenteerd.

De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor jong talent tot 35 jaar in beeldende kunst en theater.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief