Logo bredavandaag.nl
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens
De actie 'Redt het Breda's Museum' werd donderdagavond goed bezocht. foto Jorgen Janssens

Directie Breda's Museum: ‘Continuïteit niet in gevaar’

  Cultuur

BREDA - Tussen de drie naar huis gestuurde personeelsleden van het Breda’s Museum en de leiding is geen conflict. Dat stelt interim-directeur Leo Plasman in een reactie. “Zo zou ik het niet willen noemen.”


Het museum stuurde dinsdag drie van de vijf vaste medewerkers naar huis. Niet voor vakantie of ziekteverlof, maar voor wat Plasman een ‘time-out’ noemt. “Het is een turbulente tijd geweest met de reorganisatie eind vorig jaar, begin dit jaar. Daarna is het museum met 7 fte verder gegaan.”

Plasman, per 1 februari samen met Vera Hoogsteden aangesteld als interim-directie, spreekt van ‘medewerkers die enorm betrokken zijn bij het Breda’s Museum’. “In de afgelopen periode hebben zij de succesvolle De’ Medici-tentoonstelling opgezet, dat is een topprestatie, maar wel een die veel kruim heeft gekost.” Daarop besloot de directie de medewerkers naar huis te sturen. “Om de accu weer op te laden. Ik blijf ook gewoon in contact met deze mensen.”

De zorgen die de Vrienden van het Breda’s Museum en de Stichting Cultuurbelangen woensdag uitten over de continuïteit, deelt hij niet. “De mensen voor de rondleidingen zijn er nog gewoon, die rondleidingen continueren we ook.” Voor andere zaken kan het museum terugvallen op ondersteuning uit de gemeente.

Het museum wordt niet bedreigd met sluiting. Plasman: “Dat is niet aan de orde, absoluut niet.” Over hoe dit verder moet, daarover doet hij geen uitspraken. “Ik ben gericht op de korte termijn, voor de lange termijn is de politiek aan zet.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief