Logo bredavandaag.nl
foto Ivo van Stiphout
foto Ivo van Stiphout
538Koningsdag

Bouwers en sjouwers 538 Koningsdag in touw

  Cultuur

BREDA - Het Chasséveld is afgezet en het onderstel van het 538-podium staat al. Ongeveer vijfendertig beveiligers en bouwers zijn druk aan het werk om het festivalterrein gebruiksklaar te maken voor optredens van onder andere Armin van Buuren, Yellow Claw en Martin Garrix op Koningsdag.


Het podium staat aan de kant van de Pathé. “Daarachter is de backstage-ruimte”, vertelt een van de organisatoren van het feest. “De rest van het Chasséveld en de Claudius Prinsenlaan is het terrein van de festivalgangers. Op het grasveldje naast de NHTV, achter de Claudius Prinsenlaan komen de eetkraampjes te staan.”

Het veld wordt ‘s nachts bewaakt door een enkele beveiliger met een waakhond. Maar zaterdag zijn er zo’n honderdvijftig beveiligers aanwezig om het feest in goede banen te leiden. Dat moet ook wel, met 40.000 bezoekers op een ruimte van 20.000 vierkante meter. De organisator vindt het zelf ook moeilijk om te geloven als hij nu kijkt. “Maar het gaat prima passen. Als alles straks is afgesloten ziet het er ook nog een stuk groter uit.”

De twee ingangen van zaterdag zijn bij het gemeentehuis aan de Claudius Prinsenlaan en bij de kruising met de Wilhelminastraat. Het feest begint officieel om 11 uur en bezoekers kunnen in de loop van de dag niet zomaar naar buiten en weer naar binnen lopen. “Dat is logistiek heel lastig met 40.000 man. Maar er is hier genoeg te beleven hoor”, aldus de organisator.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief