Logo bredavandaag.nl
Vrijmarkt. Op zoek naar een koopje, gezelligheid en leuke spelletjes in het centrum van Breda. foto Janet Olde Wolbers
Vrijmarkt. Op zoek naar een koopje, gezelligheid en leuke spelletjes in het centrum van Breda. foto Janet Olde Wolbers
538Koningsdag

Breda verwacht 120.000 bezoekers met Koningsdag

  Cultuur

BREDA - Koningsdag 2014 trekt naar schatting 120.000 bezoekers naar Breda, verwachte de gemeente. Het 538-feest is daarbij het meest in het oog springend, binnen vier dagen waren alle 40.000 tickets uitverkocht. De overige 80.000 bezoekers komen af op de Kindervrijmarkt in Park Valkenberg en de livemuziek op podia in de binnenstad..


Alles over 538Koningsdag

De eerste Koningsdag op 26 april ziet er vertrouwd, maar toch anders uit. Naast de Vlaggenparade, de vrijmarkt en de hobbymarkt komen ook, Armin van Buuren, Martin Garrix, Yellow Claw en Di-Rect de geboortedag van de koning vieren tijdens het 538-festival. De festivalfanaten die geen kaartje hebben weten te bemachtigen kunnen zich troosten met een DJ op de Grote Markt, genietend van een pintje.

De dag begint officieel op de KMA, die zoals gebruikelijk om 9 uur de deuren van het Kasteel van Breda opengooit voor de Buitengewone Vlaggenparade. Na het hijsen van de vlaggen van Breda en Nederland wordt het Wilhelmus gezongen. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is er op het Kasteelplein een hobbymarkt en treden er verschillende bands op. Op de markt stellen mensen hun hobby's tentoon zodat bezoekers die kunnen uitproberen en inspiratie op kunnen doen.

In het Valkenberg vindt net als ieder andere jaar de vrijmarkt voor kinderen plaats. Deze markt duurt ook van 11.00 uur tot 17.00 uur en hier zullen ook verschillende activiteiten plaatsvinden. Zo is er bijvoorbeeld een klimwand, een springkussen en kunnen bezoekers een rondje meevaren met de Reddingbrigade Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief