Logo bredavandaag.nl

Brewda: Nieuw Bierfestijn met ambachtsbrouwers

  Cultuur

BREDA - Breda krijgt een bierfestival. De Bredase brouwerij Frontaal is initiatiefnemer van het bierfestijn, dat zaterdag 6 september zijn eerste editie beleeft. Het festival krijgt de naam Brewda. In concertzaal Sound Dog aan de Oude Baan kunnen liefhebbers vanaf 13:00 uur het bier van verschillende microbrouwerijen proeven.


Initiatiefnemer Roel Buckens kwam op het idee omdat hij zelf ook regelmatig naar bierfestivals gaat. “Bij sommigen zit ik ook in de organisatie of help ik mee. Ik merkte op dat er in Breda vrij weinig gebeurt op het gebied van bier. Daar moest verandering in komen.”

Wat de microbrouwerijen volgens Buckens zo speciaal maakt, is het ambachtelijke eraan. “Bijna alle brouwers van deze kleine brouwerijen leven echt voor hun vak. Daarnaast is de afzetmarkt voor veel van deze brouwerijen niet heel groot, al neemt dit de laatste jaren wel enorm hard toe. Ik vond het dan ook een mooi moment om het Bredase publiek kennis te laten maken met het speciaalbier er allemaal in Nederland wordt gebrouwen, op een na die importeert uit Amerika.”

De deelnemende brouwerijen zijn al bekend. Van de Streek bier en de Rooie Dop uit Utrecht, Brouwerij het Uiltje uit Haarlem, Leidsch Bier uit Leiden, Brouwerij de Molen uit Bodegraven, de Kaapse Brouwers uit Rotterdam, Katjelam uit Nijmegen, Ramses Bier uit Wagenberg en importeur USAbeer uit Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief