Logo bredavandaag.nl
Mrs Hips viert een feestje op het Spanjaardsgat. foto Guido van der Kroef
Mrs Hips viert een feestje op het Spanjaardsgat. foto Guido van der Kroef

Breda Jazz: Rythm en soul met Mrs. Hips

  Cultuur

BREDA - BredaVandaag.nl neemt je vier dagen mee in jazzsfeer. Elke dag lichten we een of meerdere artiesten uit het programma voor een nadere kennismaking. Dit keer: Mrs. Hips.


- Wie is … Mrs. Hips?
Mrs. Hips is zangeres Simone Roerade. In de jaren ‘90 maakte ze een wereldtour met Candy Dulfer, scoorde een nummer 1 hit in Spanje met haar band Hips en zong ze met veel bekende artiesten in binnen en buitenland. Tegenwoordig zingt ze onder begeleiding van bassist Bart Wijtman, organist Rob Geboers en drummer Sjoerd van Bommel.

- Hoe typeer je jullie muziek?
“Het is altijd lastig om je eigen muziek te omschrijven. Het is een grote vergaarbak van Rythm en Blues, met een Soul randje.” Naast haar eigen muziek speelt Mrs. Hips ook covers van Candi Staton, Bonnie Raitt of Susan Tedeschi.

- Hoe was je eerste kennismaking met het Breda Jazz Festival?
“Dat is volgens mij zo’n vijftien jaar geleden, toen ik er voor het eerst zelf mocht spelen. Ik ben uitgenodigd door organist Carlo de Wijs, met wie ik toen samenspeelde. We hadden elkaar ontmoet toen we met Candy Dulfer op tournee waren.”

- Wat betekent optreden tijdens Breda Jazz voor je?
Het Breda Jazzfestival is hartstikke leuk. Er komt altijd een heel gemelleerd publiek op af. Bij gratis festivals zie je vaak dat veel publiek alleen komt om bier te drinken. Maar bij het Breda Jazz publiek komt echt voor de muziek.

- Wat was het laatste concert waar je bent geweest?
“Dat was het concert van Happy Camper, een zangcollectief van verschillende zangers en zangeressen. Maar ik geef zelf muziekles, dus ik zie ook veel concerten van studenten.

Wanneer te zien en te horen tijdens Breda Jazz?
Mrs. Hips staat donderdag 30 mei van 22:45 tot 01:00 uur op het podium aan de Grote Markt zuid.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief