Logo bredavandaag.nl
Vier teams geven Chassepark een virtuele dimensie foto Sjors Hoevenaars
Vier teams geven Chassepark een virtuele dimensie foto Sjors Hoevenaars

Je maag laten draaien in de Stadsgalerij

  Cultuur

CENTRUM - Bekijk een verrassend optreden met de Google Glass, voel je maag omhoog komen terwijl je met de Oculus Rift een virtuele achtbaan af gaat, en ontleedt een schedel of creëer de fraaiste vormen op computer alleen door met je hand te bewegen met Leap Motion. En wie binnen uitgekeken is kan buiten een compilatiefilm bekijken over de creatieve geesten van de nieuwe technologie.


Zie hier de belevenissen tijdens de Visual Design Week XS in de StadsGalerij. Vrijdag 27 juni is de laatste dag. Van 12:00 tot 18:00 uur is daar nog de gelegenheid de nieuwste virtual reality te ervaren.

Tot twaalf uur zijn nog vier teams bezig met Hack the Park, een 72 uur durende de hackaton waarmee ze het Chassépark een virtuele dimensie geven. Dit gebeurt met 'augmented reality', wat betekent dat de virtuele omgeving pas zichtbaar wordt als via de camera van de mobiele telefoon specifieke punten in de omgeving worden herkend. Het is dus plaatsgebonden.

De producties van de vier teams zullen na twaalf uur beoordeeld gaan worden, waarna ze voor iedereen in het Chassépark te zien zijn. Daarvoor moet wel de gratis app 'Hidden Garden' van Ducth Rose Media gedownload worden op de mobiele telefoon. De producties die nu gereed komen zijn nog in Android, de iPhone gebruikers moeten nog ongeveer drie weken wachten voordat zij de virtuele wereld in het Chassépark kunnen beleven.

De Visual Design Week XS Breda is een project van het Huis van Beeldcultuur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief