Logo bredavandaag.nl

Sint Joostpenning 2014 voor Jolien Alleleijn

  Cultuur

YPELAAR - Studente Audiovisuele vormgeving Jolien Alleleijn heeft vrijdag met haar afstudeerwerk de Sint Joostpenning gewonnen. Zij kreeg de bronzen penning uitgereikt van wethouder van Cultuur Selçuk Akinci. Bij de prijs hoort ook een geldbedrag van €2.500,-.


“Eén beeld van 40 minuten waarbij de spanning van de beweging bleef boeien”, vat de jury Alleleijns projectie samen. De jury vindt het examenwerk heel indrukwekkend, “ontroerend en toch ook sensueel”.

De Sint Joostpenning wordt jaarlijks uitgereikt aan de student van kunstacademie St. Joost die volgens een externe jury met het beste werk afstudeert.

De jury bestond dit jaar uit Femke de Boer, directeur van de kunstacademie, Wilma Sütö, conservator moderne en hedendaagse kunst van het Stedelijk Museum Schiedam en Jan van Hoof, eigenaar van Jan van Hoof Galerie.

Van alle afstudeerwerken werden er door externe deskundigen zeven genomineerd voor de penning. Van de bacheloropleiding Vormgeving waren dat, naast Alleleijn, Asya Golubjatnikova (Animatie), Loet Koreman (Fotografie), Susanne Sinke (Grafisch Ontwerp), Jori van Boxtel (Illustratie) en Agron Bytyqi (Ruimtelijk Ontwerp). Van de bacheloropleiding Beeldende Kunst was Niels Goos genomineerd.

Akinci heeft tevens de expositie van eindexamenwerken van de afgestudeerden geopend. Deze expositie is van 28 juni tot en met 2 juli gratis te bezichtigen tussen 11:00 en 17:00 uur, bij AKV|St. Joost aan de Beukenlaan. Hier zijn ook de genomineerde werken te zien.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief