Logo bredavandaag.nl
De Cultuurnacht van 2010 in Electron. foto Hanneke van Oostaijen
De Cultuurnacht van 2010 in Electron. foto Hanneke van Oostaijen

Gratis atelier voor fotografe Ilse Wolf

  Cultuur

YPELAAR - Ilse Wolf heeft vrijdag van wethouder Selçuk Akinci tijdens de examenceremonie van St. Joost een gratis atelier aangeboden gekregen. Zij kan een jaar lang gebruik maken van een gastatelier bij Electron. Wolf is dit jaar afgestudeerd aan St. Joost in de opleiding Fotografie.


“Als wethouder van Cultuur vind ik het belangrijk dat afstudeerders van Sint Joost zich kunnen ontplooien in de regio", zegt Akinci. Daarom stelt Breda een atelier ter beschikking waar een talentvolle en ondernemende kunstenaar een jaar lang gebruik van kan maken. "De manier waarop Ilse Wolf in haar afstudeerwerk ‘Weather Permitting’ het verhaal van een desolaat Welsh eiland onderzoekt en vastlegt", aldus Akinci, "verraadt een aanstekelijke nieuwsgierigheid. Een terechte winnares, wat mij betreft.”

Om in aanmerking te komen voor het gratis atelier moeten de eindexamenstudenten deelnemer zijn bij Starterslift. Deze stichting ondersteunt jonge ondernemers bij het waarmaken van hun ambities als praktijkbeoefenaar.

Met haar project ‘Wheather Permitting’ bracht De Wolf het eilandleven op Caldey in beeld. Op dit kleine eiland voor de kust van Wales leiden eenentwintig bewoners, waaronder elf monniken, een afgezonderd bestaan. Door portretten, interieurs, landschaps- en eilandtaferelen te combineren, creëert Ilse een genuanceerd, complex portret van een uitzonderlijk gesloten gemeenschap.

Evenals de werken van de andere afgestudeerden, zal het werk van Wolf te zien zijn tijdens de expositie van 28 juni tot en met 2 juli op de locatie van St. Joost aan de Beukenlaan in Breda.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief