Logo bredavandaag.nl
Man met rood haar foto Perry Roovers
Man met rood haar foto Perry Roovers
roodharigendag

Knights wil stereotiep beeld roodharige mannen veranderen

  Cultuur

BREDA - Het programma van RedHead Days 2014 krijgt steeds meer vorm. Zo is onlangs bekend geworden dat de fototentoonstelling RED HOT van Thomas Knights naar Breda komt. De jonge succesvolle muzikant, fotograaf en filmmaker uit Londen wil met de tentoonstelling het beeld van de roodharige man veranderen

Drie jaar geleden ontstond het eerste idee voor RED HOT. Thomas Knights realiseerde zich dat er veel belangstelling bestaat voor vrouwelijke roodharige modellen, maar nauwelijks voor roodharige mannen. Om die bedacht hij RED HOT. Thomas wil met de fototentoonstelling het beeld van aantrekkelijke roodharige mannen voor eens en altijd veranderen. “I want to rebrand the ginger male stereotype”, is zijn motto.


Naarmate zijn project vorderde kreeg de internationale pers steeds meer belangstelling voor zijn  idee: RED HOT verscheen onder andere in The Guardian, ELLE en The New York Times.  De eerste tentoonstelling was in de Redchurch Street Gallery in Londen. Gelijktijdig met de expositie in Breda is zijn werk te zien in de BOSI gallery in New York. De looptijd van de expositie in de Grote Kerk in Breda is vanaf maandag 1 september tot en met zondag 7 september.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief