De deelnemers van Wie is de Mol? inc. 2014
De deelnemers van Wie is de Mol? inc. 2014 Wie is de Mol? inc.

Wie is de Mol? inc. komt naar Breda

Cultuur

BREDA - Goed nieuws voor fans van Wie is de Mol? Het populaire tv-programma komt naar Breda! Niet het  tv-programma van de AVRO, maar de non-profit organisatie die Wie is de Mol?-reizen organiseert voor jongeren in Nederland.

Net als het de echte Wie is de Mol? organiseert Wie is de Mol? Inc. een spelshow met vragen, wedstrijden en een executieronde. Hiervoor gaan de deelnemers niet naar een exotisch warm land, maar bezoeken ze verschillende Hollandse plaatsen. Dit jaar bezoekt het reisprogramma ook Breda.

Op dag 3 voeren de deelnemers twee opdrachten uit in Nassaustad. Bij het station moeten de deelnemers een gedicht reproduceren. Op de Grote Markt voeren  de deelnemers een voorstelling uit die binnen een uur klaar moet zijn. Net als in het echte programma worden de opdrachten gesaboteerd door de mol en valt er iedere aflevering iemand af.

De organisatie bestaat voledig uit vrijwilligers, maar pakt Wie is de Mol Inc. professioneel aan. “We proberen het zo filmisch mogelijk te filmen zodat het ook thuis spannend blijft om mee te spelen”, legt cameraman Max van den Broek uit. “Vorig jaar hielden we, vanwege de beperkte bemanning, ons vooral bezig met de deelnemers. Dit jaar zijn er genoeg medewerkers om ook het verhaal goed in beeld te brengen.” 

Ondanks de gelijkenissen met de echte Wie is de Mol? heeft de AVRO geen problemen met de fan variant van het programma. “De AVRO weet van ons bestaan en vindt het best zolang we het maar non-profit houden. We zijn gewoon enorme fans van het programma." De uitzendingen van Wie is de Mol? inc zijn vanaf januari te zien op internet. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Wie is de Mol? inc.