Logo bredavandaag.nl
Jan Volwerk

Debuutroman Bredase Nathalie Pagie meer dan 10.000 keer verkocht

  Cultuur

BREDA - De Bredase auteur Nathalie Pagie heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Haar debuutroman De Toneelclub is meer dan 10.000 keer verkocht.  “Ik had het wel gehoopt, maar niet verwacht. Het is mijn eerste boek, dan weet je sowieso niet wat je moet verwachten. Ik vond het al een eer wanneer een uitgever mijn manuscript wilde lezen.” 


De schrijfcarrière van Pagie kwam in snel vaarwater terecht nadat uitgeverij Meulenhoff haar een contract aanbood voor twee boeken. Haar debuutroman De Toneelclub werd meteen een succes. Ook haar tweede roman, De Campus, werd met overwegend lovende kritieken ontvangen. Pagie zegt het nog steeds gek te vinden om haar eigen werk in de boekenwinkel te zien liggen. “Ik kan me ook moeilijk een voorstelling maken van 10.000 verkochte boeken.”

Pagie schrijft thrillers die vooral een vrouwelijk publiek aanspreken. Zelf noemt ze haar boeken toegankelijk voor een breed publiek. Momenteel is ze bezig met haar derde thriller, deze moet 2015 uitkomen. Het verschil met haar debuut en het boek dat ze nu schrijft zit volgens Pagie vooral in ervaring. “Het eerste boek was echt een probeersel. Het tweede boek probeerde ik vooral dingen anders te doen, je neemt kritiek onbewust toch mee. Bij het derde boek heb ik vooral het gevoel dat het nu echt goed moet.” 

Aruba
Over de inhoud van haar derde boek wil de Bredase auteur nog niet teveel kwijt. “Het gaat over een vrouwelijke journalist die naar Aruba gaat en daar op een verhaal stuit, meer zeg ik niet.” Wel noemt Pagie het verhaal het spannendste en meest verrassendste dat ze ooit heeft geschreven.

Ondanks het verkoopsucces kan Pagie nog niet leven van haar schrijfsels. “10.00 verkochte exemplaren is leuk, maar bij lange na niet genoeg om van te leven. Het is wel iets wat ik graag wil, maar daar ben ik nog niet.”  Pagie is naast het schrijven werkzaam bij de gemeente Zundert.

Aan aspirant-schrijvers heeft Pagie vooral de tip om een verhaal af te maken. “Ik signeer veel in het land en zoveel mensen zeggen dat ze willen beginnen aan een boek, of begonnen zijn maar niet verder komen.” Veel mensen vergeten volgens Pagie dat schrijven voor een groot gedeelte puur discipline is. “Maak je verhaal af en stuur het op."

Win
BredaVandaag mag 3 boeken van De Toneelclub weggeven. Wil je kans maken op een exemplaar? Verzin een openingszin van maximaal 50 woorden voor een thriller en win! Openingszinnen kunnen gestuurd worden naar info@BredaVandaag.nl.  De redactie van BredaVandaag beoordeelt samen met de schrijfster de inzendingen. De winnaars ontvangen persoonlijk berichtFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief