Logo bredavandaag.nl
Rockers van Therapy? sloten Breda Barst 2014 af.
Rockers van Therapy? sloten Breda Barst 2014 af. (Jorgen Janssens)

Breda Barst 2014 met 39.000 bezoekers best bezochte editie ooit

  Cultuur

BREDA - Popfestival Breda Barst heeft dit jaar meer bezoekers getrokken dan ooit. Liefst 39.000 mensen wisten op 20 en 21 september het Valkenberg  in Breda te vinden om te genieten van onder meer Dotan, Jett Rebel, Therapy?, Arno, The Rifles en nog veel meer moois.


Het jaarlijkse gratis festival  kwam met een programmering die jong en oud aansprak. Tijdens de afsluitende act Dotan op zaterdag stonden er naar schatting 17.000 mensen tegelijk in het park. "Door het volledig afsluiten van een kleiner deel van het park dan voorgaande jaren, was het terrein een stuk sfeervoller en knusser", aldus de organisatie.

"Het festival op zaterdag een uur langer door laten gaan bleek een goede keuze. Tijdens de piek van de drukte op zaterdagavond rond 23.00 uur moesten dorstige bezoekers het bij een van de barren zelfs even zonder bier stellen, omdat het op was."

Inmiddels kijkt de organisatie al weer vooruit naar komend jaar, waarin het festival jubileert. Het bestaat dan 20 jaar,  een jubileum dat uitgebreid en op een bijzondere manier gevierd worden.  "De afgelopen twee jaar is de vrijwillige organisatie flink uitgebreid, waardoor er veel ruimte was om meer energie te steken in het crowdfunden, het extra stimuleren van de 200 vrijwilligers, decor en signage, sponsoring, goede programmering en publiciteit."

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief