Logo bredavandaag.nl
Onder het Hart op Kasteelplein. Still uit de film.
Onder het Hart op Kasteelplein. Still uit de film.

Trailer film Onder het hart toont veel Breda

  Cultuur

BREDA - In januari kon je in Breda zomaar tegen Kim van Kooten of haar tegenspeler Koen de Graeve botsen tijdesn de opnames van de nieuwe speelfim van Nicole van Kilsdonk, Onder het Hart. Inmiddels staat de trailer van de film online. En net als in de film, komt Breda hier ruim aan bod.


Onder het Hart gaat over Masha (Kim van Kooten), een biologe van 37 jaar, niet op haar mondje gevallen en vaker gekwetst in de liefde. Zij ontmoet Luuk (Koen De Graeve), een gedreven huisarts van 47 jaar met twee tienerdochters en met, redelijk recent, een ex-vrouw (Lies Visschedijk). Tijdens een bezoekje aan een vlindertuin loopt hij door een onhandige manoeuvre de vrouw van zijn dromen tegen het lijf: Masha, die in die vlindertuin werkt. De aantrekkingskracht tussen de twee is onweerstaanbaar.

Dat laatste is in de trailer al duidelijk. Je ziet de twee kussend en flirtend op een met straatlantaarns verlicht Kasteelplein en kletsend aan de stamtafel in café De Bommel.  

Het is een film met veel dialogen, maar ook met veel mooie shots uit Breda, waar de twee een stadswandeling maken. “Juist met zo’n wandeling, dan is het ook heel belangrijk dat het interessant is. Daarmee voorkom je dat het tv-achtig wordt”, geeft Van Kilsdonk aan. Van Kooten: “Breda is prachtig. Het T-huis, het hoekje bij het park. Het Kasteelplein ja, dat is echt een soort Parijs met die lantaarn daar." De strijd voor de opnamestad ging tussen Den Bosch en Breda, vertelde producer Jan van der Zanden tijdens de opnames in Breda. “Ik had een voorkeur voor Den Bosch, maar toen ik de foto’s van Breda zag, was het snel duidelijk.”

Onder het Hart draait vanaf 15 januari 2015 in de bioscoop.
Bekijk de trailerFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief