Logo bredavandaag.nl
Freek de Swart

Speciale bruiloft op wereldarmoededag een groot succes

  Cultuur

BREDA - Sommige mensen staan altijd voor een ander klaar. Mensen die altijd dragen, nooit klagen en zichzelf wegcijferen alsof ze voor een accountantkantoor werken. Zo’n persoon is ook Annemiek Ottenhoff. Zelfs haar eigen bruiloft gebruikt ze om aandacht te vragen voor de armoede in Breda. Om die reden gaf de gemeente haar vrijdag een gratis bruiloft op het stadhuis. Want als iemand dit verdiend heeft, dan is het wel Annemiek Ottenhoff.


Ontspannen begroeten Annemiek en haar toekomstige man de gasten bij de ingang van het stadshuis. Een dikke veertig man is gekomen om getuigen te zijn van dit bijzondere huwelijk. Ondanks dat ze niet veel geld hebben zien beiden er stralend uit. Dit is te danken aan de kleding van Pre-loved. Een van de vele goede doelen die Annemiek helpt ondersteunen.

Wanneer het bruidspaar even later de trouwzaal binnenloopt klikken de vele camera’s onophoudelijk. Er is veel pers op de plechtigheid afgekomen. Annemiek en René schijnen deze echter niet op te merken, die hebben alleen oog voor elkaar.

De regie is in handen van Ad Romijn. Een goede keuze, want hij weet met grappen, soms op het randje, de sfeer in het stadhuis warm en huiselijk te maken. De trouwambtenaar staat stil bij het begin van de liefde tussen Annemiek en René, die begon op het internet. “Altijd bijzonder hoe je tussen al die miljoenen mensen op deze aarde net die ene juiste persoon vindt.”

Susanne van Loo leest hierna een brief voor van de kinderen. Soms zorgt dit voor een teder moment, wanneer Annemiek bijvoorbeeld wordt geprezen als een lichtpuntje in het leven van velen. De andere keer lopen de tranen bij het bruidspaar letterlijk over de wangen van het lachen. Zo worden er een aantal saillante onthullingen gedaan over slagroom die slaapkamerroom blijkt te zijn. En over de Bredase restaurants die niet veilig zijn voor Annemieks spontane ziekteverschijnselen.

Na het ja-woord en het overhandigen van de ringen geeft Romijn het kakelverse echtpaar nog wat tips mee. “Mijn garantie op een goed huwelijk verloopt na het verlaten van deze kamer al, dus zorg goed voor elkaar. Steun elkaar. Geef de ander het gevoel van zekerheid en trouw.”

En hoewel de geplande modeshow buiten niet helemaal verloopt zoals verwacht, kan de dag voor het bruidspaar niet meer stuk. Annemiek Ottenhof en René Oomen zijn getrouwd en heel Breda mag het weten!

Bekijk de foto's van het huwelijk in het fotoalbum.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief