Logo bredavandaag.nl
carnaval

(Kort voor) Elluf-Elluf barst carnaval in Kielegat los

  Cultuur

BREDA - Het carnavalsseizoen in ‘t Kielegat gaat op vrijdag 7 november weer van start met ‘Ut Kielegats Elluf-Elluf-Feest. Dan valt het startschot voor een nieuwe leutperiode met de presentatie van de Prins van ’t Kielegat en dit jaar twee nieuwe pages.


Traditioneel voor de kapellen is Ut Blèèrfêêst met als apotheose de verkiezing van het carnavalslied 2015. Op dit moment draaien maar liefst twaalf kapellen zich warm voor de carnavalsliedverkiezing. “Een geweldig aantal, wat maar weer eens onderstreept dat de carnavalskapellen in ‘t Kielegat er zin in hebben het Kielegatse carnavalslied leeft en in de lift zit”, aldus de organisatie van de feest.

‘Kekse Straole’!
Tijdens de avond wordt de Prins van ‘t Kielegat voorgesteld, waarbij het de grote vraag is of het dit jaar wederom Prins Peer dun álleraller Irste is die de scepter zwaait? Wie zijn nieuwe pages zijn is nu nog een groot geheim. “Maar dat er 7 november twee prachtige verse pages staan te straole op het podium van de Mezz is 100% zeker!”

Als dit allemaal achter de rug is en de winnaar van Ut Blèèrfêêst is gehuldigd, komt Pater Moeskroen het feest compleet maken.

Het Grote Kielegats Elluf-Elluf-Feest
Vrijdag 7 november, Mezz Breda. Entree gratisFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief