Logo bredavandaag.nl
Arjan van Gils Prins Gillis XLIX Boemeldonck
Arjan van Gils Prins Gillis XLIX Boemeldonck

Arjan van Gils is Prins Gillis XLIX van Boemeldonck

  Cultuur

PRINSENBEEK - Arjan van Gils is vrijdagavond onthaald als Prins Gillis XLIX van Boemeldonck. De 37-jarige prins heeft deze naam gekozen omdat deze refereert aan zijn achternaam. Het is ook een afgeleide van aegidius wat schilddrager betekent.


Prins Gillis XLIX is al van jongs af aan betrokken bij het Boemeldoncks karnaval. Zijn ouders, broer en zus zijn ook ontzettend karnavalsminded. Hij is vanaf de oprichting lid van C.V. De Bietjes. Deze club debuteerde in de B-categorie van Boemeldoncks Grote optocht in 1993. Een memorabel jaar in Boemeldoncks optochthistorie. Dat jaar heeft een storm op zaterdagavond een groot gedeelte van de wagens vernield. De club van de nieuwe Grootvorst heeft maar liefst 17 keer meegedaan in de A-categorie van Boemeldoncks Grote optocht. Van deze 17 keer zijn ze vaak in de bovenste regionen geëindigd.

Prins Gillis XLIX wordt geflankeerd door de hofdames Maureen Diepstraten van C.V. De Zonnekus en Carlijn Voesenek van C.V. De Zimkus. De nieuwe dansmarietjes zijn Marit Jongenelis, Britt Schalk, Meike van den Heuvel, Nienke Heshof, Savine Blokker, Tess Gommers en Fay Oenen.

Voordat alle mensen van het BAK-gezelschap voorgesteld werden was de finale van het liedjesfestival 2015. Als winnaar kwam hier uit de bus Magrietje met zang van Coen de Graaf met het lied ‘Alles veur mekaor’. De verschillen in punten waren minimaal.

In het BAK-gezelschap was dit jaar 1 nieuw lid van de Raad van Elf te verwelkomen in de persoon van Martijn Lint.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief