Logo bredavandaag.nl
De voorstelling Rondgang in de Grote Kerk tijdens de Cultuurnacht.
De voorstelling Rondgang in de Grote Kerk tijdens de Cultuurnacht. (Peter Visser)

Nieuwe speerpunten Cultuurbeleid Breda medio 2015 duidelijk

  Cultuur

BREDA - De opgefriste en geactualiseerde nota over het Cultuurbeleid Factor C moet komend jaar zomer vorm hebben gekregen.  Dan moet duidelijk zijn wat de speerpunten zijn en moeten daar ook concrete afspraken over gemaakt zijn.


Dat laat wethouder Selcuk Akinci van Cultuur weten. De opgefriste cultuurnota - factuur C stamt uit 2008 - moet worden samengesteld én uitgevoerd door de stad.

Daarom wordt tijdens de Cultuurnacht op 23 januari de kick-off gegeven van een periode waarin de stad kan meepraten. Van februari tot  en met juni 2015 worden ideeën benoemd en initiatieven gedeeld. “Thema’s en verbindingen die voor Breda belangrijk zijn worden dan helder en geven een beeld van de actuele C-factor van Breda.”

Het is de bedoeling dat de deelnemers gezamenlijk keuzes maken en toewerken naar uitvoering ervan. Begin juni moet helder zijn wie wat wanneer gaat doen. “Deze fase moet resulteren in creatieve, diverse en duurzame plannen die de cultuur in Breda verder ontwikkelen. Hiermee ligt er een stevige basis voor het vervolg: het uitvoeren van de plannen”, aldus de gemeente. Dit moet het begin zijn van permanente aanpassing van het beleid.  Akinci: "Het vormgeven van cultuur in Breda is immers een continue proces.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief