Kijk mijn wijk - winnaar vakjury 2015.
Kijk mijn wijk - winnaar vakjury 2015. (Gustave Petit)

Blik op de Baronielaan gekozen als winnaar Kijk Mijn Wijk!

  Cultuur

BREDA - Een meisje dat op een verhoging staat. Haar spijkerjack is het felblauwe middelpunt van de foto. Een vrouw, haar moeder?, kijkt naar haar, hoe ze verzonken lijkt te staan in haar gedachten. De straat is het toneel.


Dat is het beeld dat de vakjury koos tot winnaar van Kijk Mijn Wijk! in MOTI. De gephotoshopte foto is gemaakt in de Baronielaan in Zandberg door Gustave Petit. “De vakjury keek vooral naar hoe de eigenheid van de wijk in beeld werd gebracht”, aldus het rapport. “De winnaar koos niet voor een gracieuze straat in Breda, maar voor een bescheiden onopvallende straat. Je wordt erg nieuwsgierig om er te gaan kijken”, aldus de vakjury. “Deze inzending blinkt uit vanwege de compositie en de allesomvattende beeldkwaliteit.”

De jaarlijkse tentoonstelling I LOVE BREDA kreeg inzendingen van  honderden Bredanaars die samen meer dan 300 favoriete beelden instuurden. “Het resultaat is een prachtig portret van Breda, opgebouwd uit de beste beelden uit de wijken van de stad.”

De publieksprijs ging naar het beeld van een winters Markdal van Hans Maas. Bezoekers konden de afgelopen weken met stickers in de vorm van een hartje hun voorkeur aangeven. Deze foto was overduidelijk favoriet, concludeerde de organisatie.

Ruim 5000 bezoekers bezochten de derde editie van I LOVE BREDA. De tentoonstelling is dit jaar daarom ook na de Cultuurnacht nog te zien, tot eind februari.

 winters Markdal - Hans Maas
Winnaar van de publieksprijs bij Kijk Mijn Wijk!  Winters Markdal. foto Hans Maas


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief