Logo bredavandaag.nl
Wim van Os

Foodtruck Festival ‘Eeterij op Wielen’ maakt bourgondisch Breda mobiel

  Cultuur

BREDA - De Parel van het Zuiden wordt deze lente nog een stukje bourgondischer. Foodtruck Festival ‘Eeterij op Wielen’ komt namelijk 10, 11 en 12 april naar Breda.


Wim van Os is een van de initiatiefnemers van het festival. Hij verbaasde zich erover dat foodtruck festivals nauwelijks het zuiden van Nederland aandoen. Hierop besloot hij samen met Ingrid Timmerman het Foodtruck Festival Eeterij op Wielen op te zetten. “Het wordt het grootste openluchtrestaurant van Breda, met een echt festival sfeertje, lekker eten en muziek van lokale bands”, belooft Van Os.

De tijd dat er alleen maar slappe frietjes en vette hamburgers uit wagens werden verkocht is volgens Van Os echt voorbij. “Het zijn rijdende restaurantjes, meestal leuke Mercedesjes of caravans. Hieruit serveren we mooie gerechten die gemiddeld tussen de 4 en 7 euro kosten.”

De meeste maaltijden worden volgens Van Os gemaakt door chefkoks die zichzelf niet langer willen verstoppen in de keuken en lekker op festivals aan de gang willen. “TV-chefkok Robert Kranenborg komt met zijn Thrill Grill Truck, er is een wagen die krab en kreeftgerechten serveert en er komt zelfs een rijdende pizzeria met ingebouwde houtoven.” Zelf staat Van Os ook achter de pannen in een bus met mosselen.

Voor de locatie is er expres gekozen voor het Schoolakkerplein in plaats van de gebruikelijke festivalplekken zoals Park Valkenberg of de Grote Markt. Het plein ligt midden in een woonwijk, wat zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer.

De dertig plaatsen voor de foodtrucks waren binnen no-time vergeven. Wel is Van Os nog op zoek naar lokale bands. Muzikanten die het leuk vinden om tijdens het Foodtruck Festival ‘Eeterij op Wielen’ op te treden mogen contact opnemen met Wim van Os.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief