Logo bredavandaag.nl

Fotowedstrijd moet reputatie Fellenoord verbeteren

  Cultuur

BREDA- De Nieuwe Veste organiseert een fotowedstrijd over en voor de wijk Fellenoord. Iedereen mag hierbij een foto insturen waarop te zien is wat de wijk te bieden heeft. De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van het project ‘Het Goud van Schorsmolen & Fellenoord’ en is bedoeld om het imago van de buurt te verbeteren.


Imago
Met de wedstrijd wil de organisatie laten zien wat voor moois de wijk te bieden heeft. “Bredanaars praten vaak negatief over Schorsmolen en Fellenoord. Het is volgens hen een plek waar je na acht uur ‘s avonds maar beter niet doorheen kunt fietsen.”, zegt Ineke van Dijk van de organisatie.

Met de foto's kunnen bewoners bijvoorbeeld een verborgen plek laten zien die niet veel mensen kennen. “Op die manier kunnen zij aantonen hoeveel moois de wijk wel niet te bieden heeft, ondanks de vooroordelen”, vindt Van Dijk.

Verborgen plekken
Toch snapt ook Van Dijk wel waar het beeld over Fellenoord vandaan komt. “Er zijn een aantal gebouwen in de wijk die al een tijd leegstaan. De wijk heeft hierdoor een rauw randje. De gemeente is wel bezig met een project om de fysieke kant op te knappen en wij richten ons op het sociale vlak. De mensen kunnen bij ons laten zien wat zij waarderen."

De ingezonden foto’s worden eind maart tentoongesteld in een expositie in galerie Ecker in Breda. De fotograaf van de mooiste foto wordt beloond met een familiefoto gemaakt door een professionele fotograaf. “ Van Dijk hoopt dat er veel inzendingen gaan komen. “We zijn pas net gestart dus we hebben er nog maar weinig. Ik hoop dat we uiteindelijk ruimte tekort hebben in galerie Ecker. Zij zijn bereid om de galerie helemaal leeg te halen voor de expositie.”

Deelnemen kan nog tot uiterlijk 16 maart. Stuur je foto met beschrijving en contactgegevens naar fotos@hetgoudvansf.nl.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief