Logo bredavandaag.nl

MOTI breidt eigen collectie uit met werk van Eelco Brand

  Cultuur

BREDA - Het Bredase museum MOTI begint het nieuwe jaar voortvarend met een uitbreiding van de eigen collectie, twee nieuwe exposities en een symposium.


Uitbreiding collectie
De museale collectie van MOTI wordt uitgebreid met werk van de Bredase kunstenaar Eelco Brand. Hij maakt voornamelijk digitale prints en 3D-computeranimaties van fantasiewerelden die de natuurlijke en digitale wereld probeert samen te smelten. Zijn film N.movi uit 2011 zal  vanaf 21 maart te zien zijn in het museum tijdens de nieuwe tentoonstelling: Beelden zijn de nieuwe woorden!

Symposium Born Digital
De tentoonstelling Born Digital is al een tijdje te zien in het museum. De expositie laat een nieuwe vorm van kunst zien die zich richt op een nieuwe generatie die is opgegroeid met internet. 21 maart wordt aan de hand van deze tentoonstelling ook een symposium georganiseerd. Hier zullen onder andere Rafaël Rozendaal en curator Gerben Willers zichzelf de vragen proberen te beantwoorden als: Waar houdt het internet op en begint een volwassen kunststroming aan een wereldwijde overname van de kunstwereld?

ART Breda
Van 5 tot en met 12 april vindt voor de tweede maal ART Breda plaats. Tijdens deze kunst -en designbeurs toont MOTI in een pop-upexpositie topstukken uit eigen collectie, zoals Wandering Territory van Anna Garforth en de Oculus Rift-installatie van Geoffrey Lillemon.De  kunst- en antiekbeurs wordt net als afgelopen jaar op het Chasseveld gehouden in een speciaal voor het evenement gebouwd paviljoen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief