Logo bredavandaag.nl
Wethouder Van den berg, Jurgen van den Goorbergh, Monique Velzenboer
Wethouder Van den berg, Jurgen van den Goorbergh, Monique Velzenboer (Wijnand Nijs)

Expositie maakt Breda warm voor Wings for Life-run

  Cultuur

BREDA - Zes portretten, of in enkele gevallen groepsportretten, reizen de komende weken door Breda. Het zijn foto’s, gemaakt door Monique Velzeboer, van deelnemers aan de Wings for Life Worldrun, die 3 mei vanuit Breda vertrekt.


Donderdagmiddag werd in het Stadskantoor de expositie geopend, waarmee aandacht gevraagd wordt voor de run én voor onderzoek naar dwarslaesies. Want dat laatste is nodig. “Anders dan bij bijvoorbeeld ALS is er geen actie voor deze aandoening”, weet Bredanaar Daniël Boot.

Boot is in Breda ambassadeur van de run. Zelf zit hij sinds negen jaar in een rolstoel na een ongeval. “Geen dwarslaesie is hetzelfde, dat maakt het soms ook lastig uitleggen”, weet Boot uit zijn eigen omgeving. “Een vriend van me heeft een dwarsleasie, maar kan nog wel enigszins lopen. Die moet dus de hele tijd met medisch bewijs aakomen bij instanties.”

Aanwezig bij de opening zijn ook fotografe Monique Velzeboer en wethouder Bernie van den Berg. In de hal van het stadskantoor benadrukken ze eensgezins het belang van onderzoek, dat mogelijk gemaakt moet worden met de loop. “En al het inschrijfgeld gaat naar dat onderzoek, de kosten voor de loop worden gedragen door sponsors”, vertelt Boot.

Op dit moment hebben 1800 deelnemers zich ingeschreven. Dat is al een mooi aantal vindt de organisatie. Maar niet genoeg, aldus de wethouder. “Schrijf je dus vooral in”, onderstreept Van den Berg.

De loop op 3 mei gaat voor wie het volhoudt door een flink deel van de regio. Anders dan bijna normale prestatielopen is er geen vaste finishlijn. Die komt je namelijk al rijdend achterop. De start is 3 mei bij de KMA in het centrum.

De foto’s zijn behalve in het Stadskantoor daarna nog te zien bij Club Pelikaan, Sprint, NHTV en Parc.  FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief