Logo bredavandaag.nl
Dit is het Breda Jazz festival volgens fotograaf Jorgen Janssens
Dit is het Breda Jazz festival volgens fotograaf Jorgen Janssens (Stadsfotograafbreda.nl)

Breda Jazz Festival is… Drijven op het Spanjaardsgat

  Cultuur

BREDA - Stadsfotograaf Breda Jorgen Janssens stapt ook dit jaar weer met onbevangen blik de muziek tegemoet. Net als voorgaande jaren zoekt hij voor BredaVandaag de plaatjes waarmee hij de muziek in beeld kan vatten. Als opwarmertje voor het festival van dit jaar, het resultaat van afgelopen jaar. Kijk en lees mee.


 Op 't Sas kijkt jong en oud, ieder op hun manier naar jazz oude stijl. De jongeren in de zon op de grond, een gemakkelijke houding gevonden op de kinderkopjes. Wat oudere bezoekers hebben een stoel in balans weten te krijgen en genieten vanaf de tweede rij van de muziek die hen tegemoet klinkt. Het is een van de verrassende hoekjes van het festival.

Een op mardi-gras geïnspireerde band geeft een fantastisch swingend optreden in de Korte Brugstraat en heeft er zin in! Stoere zonnebrillen, vrolijke kralenkettingen en zwarte hesjes maken van de vrolijke mannen een eenheid. Het is het jazzfestival in de basis: muziek op straat, wandelend tussen de muziekliefhebbers die hun weg zoeken naar een volgend optreden, of een terras om even uit te rusten met een lekker koud of warm drankje.

De pontons bij het Spanjaardsgat staan garant voor topbands en gezellige drukte. Een week voor het festival is dit de plek waar het festival zich het eerste toont. De bouwers ‘betegelen’ het water met de drijvende vloer, waarop dan vervolgens podium en barren worden geplaatst. Dit jaar is het Spanjaardsgat onder meer het thuis voor Myles Sanko en The Jazzinvaders.

Een geroutineerde trombonespeler bekijkt het festival vanaf het podium. Samen met de klanken uit zijn instrument strooit hij zijn blik over het publiek. Genieten van muziek is ook genieten van de mensen die deze muziek maken. Intensiteit én volkomen ontspanning gaan samen. Dat leidt tot mooie momenten die je bijblijven.

Op de Veemarktstraat wordt uitgebreid gedanst op Latijns-Amerikaanse klanken. Het Veemarktpleintje is het schoolvoorbeeld van de stelling dat er niet één soort jazz is voor één bezoeker. Jazz is voor iedereen en voor iedereen is er jazz.

Bekijk de komende dagen de foto's die Jorgen Janssens maakt van het festival via BredaVandaag.nlFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief