Logo bredavandaag.nl
Lilian Boutté uit New Orleans zong de traditionele gospels in de Grote Kerk.
Lilian Boutté uit New Orleans zong de traditionele gospels in de Grote Kerk. (Guido van der Kroef)

Lillian Boutté laat de Grote Kerk genieten (foto's)

  Cultuur

BREDA - Swingende muzikanten, ingespannen kijkende toeschouwers, losjes dansende bezoekers. Biertje in de hand of biertje op tafel. Het Breda Jazz Festival is er voor iedereen. Fotografen Guido van der Kroef en Jorgen Janssens zoeken naar het gevoel van het festival. 


Dagelijks voegen we de resulaten van hun zoektocht toe aan dit blog. 

Dag 4
De zondag begint in de kerk. In de Grote Kerk bij het gospelconcert. Daar nam de 65-jarige Lillian Boutté de aanwezigen mee langs een reeks klassiekers. Oh When The Saints en Wonderful World waren de meezingers deze ochtend. Om het vocale gedeelte was er instrumentale jazz van hoog niveau met Bredanaar Harry Kanters op piano.  Daarna was het genieten van de zon en de muziek op de verschillende podia.

Dag 3
Veel looporkesten en veel beweging op straat. Maar ook veel surprises op dag 3 van het Jazz Festival. Het Festival Surprise Trio, de Festival Surprise Band en het Festival Surpise Duo. Het Jazz Festival is sowieso natuurlijk de gelegenheid om je te laten verrassen door muziek.  Door How About Rita in de Merkxtuin of door Garmen Gomes Inc en door Marco Toro Zambo Jazz om maar eens wat te noemen.   

Dag 2
's Ochtends wordt bekend dat blueslegende BB King op Hemelvaartsdag is overleden. Rootbag speelt vrijdagmiddag als eerbetoon een nummer van de op 89-jarige leeftijd overleden gitarist.  Het is wederom lekker weer. Salsa in de Veemarktstraat, saxofoons in de Merkxtuin, rauwe blues op het Kerkplein. 

Dag 1
Burgemeester Paul Depla prikt ballonnen door en start samen met zijn voorganger Peter van der Velden het festival. Vanaf donderdagmiddag 13.00 uur is Breda vier dagen de Jazz Hoofdstad van Nederland. Dat het 's avonds wat regent mag de pret niet drukken. De nieuwe locaties Merkxtuin en de Lutherse Kerk vallen goed in de smaak.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief