Logo bredavandaag.nl
Een dansje in de Spiegeltent
Een dansje in de Spiegeltent (Stadsfotograafbreda.nl)

Terugkijken en nagenieten van Breda Jazz Festival 2015 (foto's en video's)

  Cultuur

BREDA - Breda Jazz Festival bracht de Parel van het zuiden ook dit jaar weer vier fantastische dagen. Zowel Bredanaars als vele duizenden mensen van buiten de stad genoten van één van de 170 jazz-optredens. Nu is het weer voorbij en rest alleen nog de herinnering… En de foto’s en video's, want die zijn er gemaakt in overvloed.


Opening
Het Jazz Festival werd traditiegetrouw geopend op de Grote Markt. Paul Depla maakte zijn debuut op Breda Jazz als burgemeester. De enigszins zenuwachtige Depla werd hierbij geholpen door de vorige burgemeester, Peter van der Velden. Het Bredase volkslied, De Paarse Heide, klonk al snel over het plein.

B.B King
Tijdens de tweede dag werd er stilgestaan bij blues-legende B.B King. De band Rootbag speelde enkele nummer van de King of Blues op het Kerkplein. Bij het Spanjaardsgat traden de deftig geklede mariniers van het Mariniers Kapel op. Ook werd de Jazz at the Castle talent award uitgereikt. In de Avenue werd er geëxperimenteerd tijdens de de Duo Special.

Auto's in de gracht
De derde dag waren er veel looporkesten in de stad. ook belandden er auto’s in het water. De varende wagens voeren naar het Spanjaardsgat om daar te kijken naar een van de velee jazz-artiesten. Zo waren er onder andere optredens van  How About Rita, Garmen Gomes Inc en Marco Toro Zambo Jazz.

Praise The Lord
De zondag begon in de Grote Kerk met een gospelconcert van niemand minder dan 65-jarige Lillian Boutté. Hier werden onder andere klasiekers gezongen als ‘Oh When The Saints’ en ‘Wonderful World’. Ook het instrumentale gedeelte was in goede handen met Bredanaar Harry Kanters op piano.

Kortom genoeg om tevreden op terug te kijken. De filmpjes en foto's staan linksboven in het bericht.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief