Logo bredavandaag.nl
Dimitri van Toren tijdens een optreden met Elly en Rikkert.
Dimitri van Toren tijdens een optreden met Elly en Rikkert. (Youtube.)
overleden

Zanger Dimitri van Toren overleden

  Cultuur

BREDA - Zanger Dimitri van Toren is donderdag overleden. Dat staat te lezen op de website van de in Breda geboren zanger. Ook zijn goede vriendin zangeres Lenny Kuhr meldt het overlijden.


“Mijn lieve vriend Dimitri van Toren, een begenadigde liedjesmaker en zanger is vanochtend overleden. Een verlies voor de kunst”, schrijft Kuhr op Twitter.  Van Toren is 74 jaar geworden. Hij was al langere tijd ziek.

Op zijn eigen website staat een gedicht over het naderend afscheid, met op de achtergrond een recente foto van de zanger en zijn geboorte- en overlijdensdatum.

En als ik bang zou zijn als het moment
Ja - van afscheid nemen dringt
Houdt m' n hand dan vast - dat ik je voel
En als jij dan voor me zingt
Dan zal ik - zonder een traan.
Zonder vrees - slapen gaan.
Want er zijn geen wolven in het bos ­
echt waar - m'n kind.

De Brabantse troubadour startte zijn carrière in de groep The Headlins die later verderging als The Lettersets. In die band waren ook Pïerre Kartner en Jaap Goedèl actief. De band maakte folkmuziek. Later ging ieder zijn weg.

In 1966 kwam Van Torens eerste LP uit. Het grote publiek kent de zanger, die sinds iets meer dan 20 jaar in Reusel woonde, van de hits Hé kom aan (1973), Een lied voor kinderen en Mooi, je bent de mooiste. In totaal maakte hij meer dan twintig LP's.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief