Logo bredavandaag.nl
Wouter Boot

Kunstenaar Wouter Boot: van graffitispuiter tot Van Gogh-adept

  Cultuur

BREDA - De Oisterwijker Wouter Boot kwam op de skatebaan voor het eerst in aanraking met kunst. Met het skateboard in de ene hand en een spuitbus in de andere maakte hij daar zijn eerste werken. Tegenwoordig zijn de schilderijen van Boot meer geïnspireerd op het werk Vincent van Gogh. “Mooie dingen maken is mijn belangrijkste doel in het leven.”


Boot herinnert zich nog goed hoe hij in zijn eerste jaren als kunstenaar borden van politiek partijen jatte om te gebruiken als doek. “We hadden geen geld voor echte doeken en het schilderen op de platen met acrylverf werkte prima.” Waren zijn vroegere schilderijen erg abstract, tegenwoordig is zijn werk vooral  impressionistisch te noemen.

Met name het werk van Claude Monet zorgde ervoor dat Wouter zich in deze kunstrichting ging verdiepen. In de loop der jaren ging hij steeds realistischer schilderen en maakte uiteindelijk de overstap van acryl- naar olieverf. Een andere kunstenaar die veel invloed heeft gehad op de manier van werken Van Boot is Martin Peulen. In 1998 kreeg hij les van deze Bredase kunstenaar in het Duvelshok en sindsdien zijn de twee vrienden voor het leven. “We gaan bijna elke week wel een keer naar een museum en bekijken elkaars werk kritisch.”

Grote dromen voor de toekomst heeft Boot niet. “Natuurlijk is het leuk als je een keer ontdekt wordt, maar gewoon mooie dingen maken is mijn belangrijkste doel in het verleden.” Bang om te eindigen als Vincent van Gogh heeft de Oisterwijkse kunstenaar niet. “Misschien kijkt Vincent nu ook wel naar beneden vanaf een wolk en geniet hij alsnog van zijn succes.”

Het werk van Wouter Boot is tot en met 30 juli te zien bij Passage Zuidpoort 5 in Breda.
 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief