Logo bredavandaag.nl
Adithya Nanuru aka Kill The Buzz.
Adithya Nanuru aka Kill The Buzz.

In de voetsporen van Hardwell de wereld over

  Cultuur

BREDA - Met slechts handbagage reist Adithya Nanuru (26) de wereld rond. Als dj Kill The Buzz maakt de Bredanaar overuren in het vliegtuig. Het interview gaat telefonisch. De eerdere afspraak in Breda ging op het laatste moment niet door. Spoedklus op een tropische locatie. “Waar? Dat mag ik niet zeggen, geheimhoudingsclausule”, laat hij met een smiley weten via Messenger.


De tropische locatie is inmiddels via Korea al weer verlaten. Hij zit nu in Las Vegas, samen met Robbert van de Corput alias Hardwell, die hij sinds een jaar vergezelt op wereldtournee. “Super vet. Bij aankomst zijn we ‘s avonds naar Showtec gegaan. De volgende dag moesten we optreden in Hakassan. Daar staan we elke maand wel.”

Het is het leven van de Bredase dj in een notendop. “Afgelopen jaar was een gekkenhuis. 16 mei 2014 had ik de eerste show met Robbert, sindsdien staat er steeds meer groen in mijn agenda, en heb ik steeds meer shows. Vaak samen met Robbert, maar ook vaak alleen.” 

“Ik weet zelfs al wat ik in januari 2016 ga doen”, blijkt uit een blik in zijn agenda. “Ik zit sowieso tot september vol. Deze week hebben we Bad Republic, een poolparty in Las Vegas. Komende maand Hardwells Carnival, Dance for Life, daarna Griekenland, Italië, Cyprus, het Summerfestival in België en Exit festival in Roemenië.”

Af en toe is hij een paar dagen in Breda. “Ik weet wel waar ik ben, maar soms niet welke dag het is. Vorige week vertrok ik tien uur ‘s ochtends uit Korea, tien uur ‘s ochtends kwam ik aan in Las Vegas. Dan ben je zolang onder weg dat je eigenlijk een dag overslaat.”

Het reizen bevalt hem prima. Met een koffertje handbagage - ‘onderbroeken, sokken, shirtjes, paspoort, koptelefoon en laptop’ - volgt hij de reisbeat die zijn muziek hem oplegt. ‘Ik ben nooit iemand geweest die een baantje van negen tot vijf ambieerde. Er zijn soms wel tripjes waar je tegenop kijkt, bijvoorbeeld als je lang moet wachten of als je maar een korte nachtrust hebt. Ik heb me snel weten aan passen, dat het erbij hoort bij dit leventje.”

Toch is niet alles even makkelijk. Nanuru zag de relatie met zijn vriendin stranden.  “Dat heeft zeker wat te maken met reizen. Dat maakt het voor mij heel moeilijk om een relatie te hebben. Zij was student in Amsterdam, met ook haar eigen ding. Dan is het ook lastiger om er tussen uit te gaan. Daarnaast ben ik nu ook echt helemaal bezig met mijn eigen carrière.”

“Je vrienden steek je minder tijd in. Die hebben een normaal dagritme, terwijl ik vaak wat later opsta en dan langer doorwerk. Je moet dingen heel erg gaan plannen. De tijd gaat zo snel, laatst had ik een vriend over de vloer, die had echt veel gemist, bleek. Hij wist niet dat het uit was met mijn vriendin, had wat veranderingen bij mij thuis nog niet gezien. Bleek het toch weer een paar maanden geleden te zijn dat we we elkaar gezien hadden.” 

Wat maakt voor jou een optreden een succes?
“Als mensen na de set mensen naar me toe komen om te zeggen hoe leuk ze het vonden. Ik stond gisteren bij de club, even buiten. Daar sprak ik met een jongen die al zijn vrienden kwijt was geraakt. Hij vroeg om een peuk, herkende me. Hij vertelde dat hij door mij een hele toffe tijd had gehad. Voor mezelf weet ik dat het een goede show is, als ik op de klok kijk en zie dat de tijd bijna voorbij is. Dan weet je dat je een goede set hebt. En natuurlijk als je mensen ziet dansen.”

Voor wie ga je zelf naar festivals?
“Ik ga nu eigenlijk niet. Vorig jaar ben ik naar Defqon geweest. Nu komt het er niet van. John Legend zou ik bijvoorbeeld wel willen zien, of andere artiesten tegen wie ik opkijk. North Sea Jazz lijkt me zeker leuk, met verrassingsacts als Prince. Dat zijn wel de acts voor wie je gaat. Natuurlijk is het ontspannen, maar ik kijk ook naar de stageperformance.”

Wat is jouw festivaltip voor deze zomer?
“Ik kijk heel erg uit naar Tomorrowland. Dat is soort pretpark voor dj’s, de aankleding is heel leuk. Ik ken geen ander festival dat dat zo doet én het is bijna in mijn achtertuin. En als geld geen probleem zou zijn, ga dan naar EDC Vegas, duurt drie of vier dagen. Sowieso als je daar nog nooit ben geweest, Las Vegas is bijzonder. Je hebt geen idee of het dag of nacht is.” 

Tourschema Kill The Buzz
2 Juli     Go Hardwell Or Go Home     Larnaca | Cyprus
5 Juli      Stereo Sunday      Venlo | Nederland
5 Juli     Summerfestival      Antwerpen | België
10 Juli      Exit Festival 2015      Novi Sad | Servië
25 Juli      Tomorrowland     Boom | België
31 Juli      Go Hardwell Or Go Home      Hakkasan | Las Vegas | Verenigde Staten
1 Augustus      Full Access & Disco Donnie Presents Hardwell      Dallas | Verenigde Staten
1 Augustus     Hardwell     Las Vegas | Verenigde Staten
28 Augustus     Creamfields 2015     Daresbury | Engeland
5 September     Go Hardwell Or Go Home      Las Vegas | Verenigde StatenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief