Streetartist Finnbar heeft een muur van de sushibar op de Ginnekenmarkt omgetoverd tot een grote Geisha.
Streetartist Finnbar heeft een muur van de sushibar op de Ginnekenmarkt omgetoverd tot een grote Geisha. (Joost van Asch/Parlor)

Enorme Geisha op de Ginnekenmarkt in Breda (foto's)

  Cultuur

BREDA - Hong Kong, New York, Ibiza, Dublin: Elk van deze steden heeft een muurschildering van de wereldberoemde kunstenaar Findac. Ook ‘t Ginneken in Breda is aan dit rijtje toegevoegd.


In samenwerking met het Graphic Design Festival en Blind Wall Galery Breda regelt Vroom & Varossieau murals - zoals de muurschilderingen genoemd worden - voor zowel nationale als internationale kunstenaars.

Deze keer was het de beurt aan de kunstenaar Findac, bekend om zijn enorme Geisha’s. De samenwerking kwam vrij soepel tot stand. “Hij is goed bevriend met de Bredase kunstenaar Michael Nol en wilde graag een muur schilderen in Nederland” legt Olivier Varossieau uit. Breda was hiervoor een uitgelezen plek.

Op de Ginnekenmarkt reikt vanaf nu een enorme Geisha. Deze is geplaatst op de zijmuur van Neri Sushi. “Een passende plek”, volgens Varoisseau. De muurschildering is onderdeel van een expositie die volgend jaar april wordt geopend. Hiervoor worden meer internationale kunstenaars, waaronder M-City en Ben Eine, naar Breda gehaald.

Toeschouwers kunnen tijdens deze expositie de kunstenaars live aan het werk zien. “Zo kunnen mensen de kunst zien die kunstenaars maken in zowel de openbare ruimte als wel de kunst die je aan de muur thuis kunt hebben”, aldus Varossieau.

Eerder werd al de tijdelijke bouwmuur aan de Veemarktstraat van een muurschildering voorzien. Deze werd gezet door Cranio, de nummer twee kunstenaar van Brazilië.

Bekijk de foto's van de making off

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief