Logo bredavandaag.nl
Wethouder Marianne de Bie onthuld 'Jager in Polderlandschap' in Breda's Museum.
Wethouder Marianne de Bie onthuld 'Jager in Polderlandschap' in Breda's Museum. (Erald van der Aa)

Laatste schilderijen ‘In Kringen van Vincent’ onthuld

  Cultuur

BREDA - Wethouder Marianne de Bie heeft de laatste twee schilderijen van de nieuwe tentoonstelling in het Breda’s Museum onthuld. Beide schilderijen zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘In Kringen van Vincent’.


Met de onthulling van ‘Jager in Polderlandschap’ van schilder Paul Joseph Constantin Gabriel en ‘Duinlandschap met schapen’ van schilder Anton Mauve is de tentoonstelling compleet. Beide schilderijen werden onthuld door wethouder Marianne de Bie.

‘In Kringen van Vincent’ toont hoe andere kunstenaars, waaronder Jan Willem Storm-van Leeuwen inspiratie hebben gevonden uit teksten en tekeningen van de Nederlandse schilder.

De oom van Vincent van Gogh, oom ‘Cent’, heeft een grote rol in de expositie van het museum. Met een reconstructie van zijn galerij wil het Breda’s Museum bezoekers meenemen in de kunstverzameling van Cent.

Naast ‘In Kringen van Vincent’ is ook ‘Vincent & I’ te bewonderen. Hierin kunnen bezoekers zelf hun inspiratie de vrije loop laten gaan en hun indruk achterlaten. Beide tentoonstellingen zijn te bewonderen sinds 17 juli. De exposities lopen nog tot en met 1 november.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief