Logo bredavandaag.nl
Jan Volwerk

‘Het is een boek waarvan je de afloop móet weten’

  Cultuur

BREDA - Dit weekend komt het nieuwe boek van de Bredase schrijfster Nathalie Pagie uit, getiteld Paradijsvogels.  24 oktober signeert zij deze in Boekhandel Van Kemenade en Hollaers. Reden om Pagie te vragen naar haar boek. “Paradijsvogels vind ik mijn beste tot nu toe.”


- Waar gaat Paradijsvogels precies over?
“Paradijsvogels is een razend spannend avontuur op Aruba: 'One happy island', maar nu even niet... De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal. Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten herbergt. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren, zal ze moeten vechten voor haar leven.”

- Hoe ben je op het idee gekomen om dit boek te schrijven?
“Ik ben zelf korte tijd werkzaam geweest als journalist, vandaar het beroep van de hoofdpersonen. Daarbij heb ik Aruba twee keer bezocht. De sfeer daar, de temperatuur, de geuren en kleuren, stonden me nog zo levendig bij dat het me een geschikte setting leek voor een spannend verhaal.”

“In mijn vorige twee boeken, De Toneelclub en De Campus, speelt steeds een jonge vrouw de hoofdrol. In Paradijsvogels gaat het om een duo, een man en een vrouw. Allebei pittige karakters, heerlijk om te beschrijven. Ze hebben niet alleen hun eigen besognes, maar verhouden zich ook tot elkaar. Soms gaat dat goed, en soms knalt het. Dat geeft een verhaal dynamiek.”

- In welk opzicht verschilt dit boek van de vorige twee?
“Het is dikker, beter, spannender en verrassender. Ha! Ik vind het mijn beste tot nu toe. Niet gek, misschien. Met elk boek leer ik weer bij. Mijn toegankelijke stijl en de vaart in mijn verhalen zijn in alle drie de boeken hetzelfde, maar de spanningsboog is in Paradijsvogels sterker. Er spelen meer (duistere) personages mee en er lopen meerdere verhaallijnen door elkaar. Ik hoop dat lezers het met me eens zijn dat het een boek is waarvan je, eenmaal begonnen, de afloop móet weten.”

- Waarom heb je besloten om nog een tweede keer te signeren in Breda in november?
“Om meer mensen met mijn boeken te laten kennismaken, signeer ik regelmatig in het land. Vorig jaar deed ik dat in Boekhandel Buitelaar in Goirle en dat was een groot succes. De eigenaar heeft inmiddels een zaak geopend op de Grote Markt in Breda en hij heeft me gevraagd te komen signeren. Natuurlijk doe ik dat graag. Zo vlak voor Sinterklaas en Kerst hoop ik een boel lezers te ontmoeten en boeken te verkopen.”

- Heb je nog plannen voor een nieuw boek?
“Zeker! Ik ben al begonnen aan boek vier. Ik heb een ruime fantasie en inspiratie genoeg om nog een hele reeks thrillers te schrijven. Boek vier heeft wederom Tara en Diego uit 'Paradijsvogels' in de hoofdrol. Toen ik een punt zette achter boek drie vond ik het onmogelijk om echt afscheid van ze te nemen. Ik ben nog lang niet met ze klaar en zij nog niet met mij. Na de presentatie schrijf ik verder en ik verwacht volgend jaar een nieuw boek te kunnen presenteren. Schrijven is het liefste wat ik doe, complimenten van lezers zijn daarna de kers op de taart.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief