Logo bredavandaag.nl
BAK van Boemeldonck
carnaval

Prins Boemeldonck treedt in voetsporen van zijn vader

  Cultuur

BREDA - Bart van Kempen is de nieuwe Prins van Boemeldonck, Prinsenbeek. Op 13 november is hij onthaald als Prins Bart de Vijftigste. ‘Wij zijn de jo-jo’s van de Beek’ van De Drie Jees is benoemd tot carnavalslied 2016.


Prins Bart heeft er, net als zijn vader in het 28e jaar van de BAK van Boemeldonck, voor gekozen om zijn roepnaam als prinsennaam te nemen. Zijn hofdames zijn Maud Meeuwissen van C.V. Ga Nou en Simone van de Berg. De nieuwe dansmarietjes zijn Noa Brüch, Simone Rens, Fin Elias, Vera de Croo, Noa Fokkema, Fien Houtepen en Noa Rombouts.

Al van jongs af aan is Van Kempen betrokken bij het carnaval. Zo liep hij jaren mee in de optochten van Boemeldonck, waarbij hij ook een eerste en tweede plaats behaalde in de categorie ‘groepen’. Verder staat hij naast zijn werk als directeur in opleiding van de Helder Camaraschool in Teteringen al 20 jaar achter de bar in café De Stee in Prinsenbeek.

Ook vond deze avond de uitreiking van het liedjesfestival 2016 plaats. De winnaar is De Drie Jees met het nummer ‘Wij zijn de jo-jo’s van de Beek’, dat volgens de organisatie ‘een lekkere meedeiner’ is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief