Logo bredavandaag.nl

Jan Vayne neemt orgel mee naar slotconcert Palette de Van Gogh

  Cultuur

BREDA - Stichting Thematische Concerten houdt 27 november ‘Palette de Van Gogh, een compositie gebaseerd op brieven en schilderijen van Van Gogh. Dit slotconcert vindt plaats in de Grote Kerk. Pianist Jan Vayne neemt speciaal voor dit concert zijn digitale orgel mee.


Palette de Van Gogh van de Bredase componist Desiree van Warmerdam begint om 20.15 uur. Het is een vierdelig stuk, gebaseerd op brieven en schilderijen van Vincent van Gogh en het wordt uitgevoerd door koor, orkest en bariton. Ook drie andere composities van Van Warmerdam worden ten gehore gebracht.

Voor het koor en orkest schreef Patrick van Gulick ‘Horses, A Gift To Mankind’, een ode aan de paarden die tijdens de eerste wereldoorlog vanuit Romsey werden gedeporteerd. Ook gebaseerd op werken van de schilder, waarin de werkende mens, met name boeren, en de paarden centraal stonden.

Speciaal voor het concert komt er een digitaal orgel, waarachter pianist en organist Jan Vayne plaats neemt. Hierdoor kan het gehele publiek Vayne zien spelen. Daarnaast speelt hij ook een duet met Bredanaar Bram Vermeulen.

Het gehele concert wordt gepresenteerd door acteur Ids van der Krieke, die onlangs de hoofdrol van Vincent van Gogh speelde in de tv-serie ‘Langs de kant van de weg’.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief