Logo bredavandaag.nl
Op station Breda is sinds 10 december een Playmobildorp.
Op station Breda is sinds 10 december een Playmobildorp. (Maud van der Wouw)

Playmobildorp station Breda trekt 3000 bezoekers in eerste week

  Cultuur

BREDA - Een groot succes, zo kun je het playmobildorp van initiatiefnemer Patric van Boven Kaarsmaker wel noemen. In een week tijd trok het dorp ruim 3000 bezoekers en is het een veelbesproken onderwerp op het station van Breda.


Van Boven Kaarsmaker heeft zijn bezoekers de mogelijkheid gegeven om een reactie over zijn dorp achter te laten in een gastenboek. Dit doen de bezoekers dan ook volop. Zo laat een voorbijganger weten: “Prachtige wereld, erg mooi gemaakt! Kinderen kijken hun ogen uit,”, terwijl een opa meldt: “Een bezoek met mijn kleinzoon was meer dan de moeite waard. Geweldig.”

Niet alleen komen de bezoekers uit Breda en omstreken, ook uit Purmerend kwamen een opa en oma met hun kleinkinderen langs: “Enorm geweldig opgezet. Opa maakt foto’s voor zijn kleinkinderen. Leuk!”

Naast het aantal enorme bezoekersaantal is er ook vanuit de media veel aandacht voor het dorp. Liefst 23 verschillende journalisten en media zijn al langs het station geweest voor een foto, video of reactie. Vrijdag wacht het dorp internationaal bezoek. Een Duits vakblad komt langs. Ook dan staan de initiatiefnemers weer klaar.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief