Logo bredavandaag.nl
Trotse eigenaren Restaurant Breda in Amsterdam, dat begin december opent.
Trotse eigenaren Restaurant Breda in Amsterdam, dat begin december opent. (Peer de Wit/Studio Aksento)

Een parade van genot: 10- voor het eten in Breda, Amsterdam

  Cultuur

BREDA/AMSTERDAM - Eén hap en culinair recensent Mac van Dinther was om. Waar? Bij Breda. Het restaurant Breda in onze hoofdstad, welteverstaan. “In Breda staan twee supertalenten”, schrijft hij na een smakelijk bezoek aan de zaak.


Chefs Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en hun zakenpartner Johanneke van Iwaarden wilden de Parel van het Zuiden naar het noorden halen. Dat is gelukt. In december opende het drietal het restaurant, gelegen aan Singel 210. ‘Simpelheid met een bijzondere smaak. Eten op hoog niveau’, was de doelstelling.

Op een haar na het hoogste punt voor het eten
Dat was voldoende uitdaging voor culinair recensent van de Volkskrant Mac van Dinther, niet de minste om je eten te beoordelen. De entourage en bediening krijgen van hem een acht, de prijs-kwaliteit verhouding een 9 en het eten zelf krijgt zelfs een 10-. Foutloos, zou je kunnen zeggen.

Acht gangen werden er geserveerd. “Voor het derde gerecht hebben we al drie keer hardop gevloekt”, schrijft Van Dinther. “Van verrukking, niet van ontzetting. Een parade van genot.”

Waar de acht gangen die in Breda geserveerd worden een parade van genot zijn, is de recensie een parade van lofuitingen. “Zo jong als ze zijn, de twee Brabantse tovenaarsleerlingen, zo volwassen is hun keuken.” Het enige puntje dat Van Dinther heeft is dat hij iets meer groente op z’n bord zou willen zien. Maar de rest van de recensie beschouwd is dat geen puntje van al te grote kritiek.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief