Je maal bijelkaar scharrelen bij de verschillende foodtrucks op het Schoolakkerplein in het Ginneken tijdens de Eeterij op Wielen.
Je maal bijelkaar scharrelen bij de verschillende foodtrucks op het Schoolakkerplein in het Ginneken tijdens de Eeterij op Wielen. Stadsfotograaf Breda

Eeterij op Wielen: Verse hapjes, MILF en een springkussen

Cultuur

GINNEKEN - Het was vrijdagavond een beetje een natte en valse start voor de Eeterij op Wielen. Harde wind en bij vlagen bakken regen. De zaterdag begon stukken beter. Als een jager of desgewenst verzamelaar naar de Eeterij op Wielen.

De etensgeuren leiden je als vanzelf naar het Schoolakkerplein deze zaterdagmiddag. Vanaf twaalf uur staan de koks in hun mobiele keukens klaar om vanuit hun foodtruck verrassende hapjes aan te bieden.

Alsof je op jacht bent kun je je een weg over het festivalterrein banen. Hier een hapje vlees, daar een visje en tussendoor een drankje en desgewenst afsluiten met koffie of wat zoets.

Sinds een uur of drie neemt de drukte wat toe. De echte smullers komen ook voor de sfeer. Want tegen de avond lichten de ongeveer veertig verschillende trucks vrolijk op en is het avondmaal zo verzameld.

Niet alleen stap je zo van het ene wereldgerecht naar het andere, maar ook van de ene verrassende en spitsvondige naam naar de volgende. Wat dacht je van 'Of je Spaanse worst lust' of MILF, dat in dit geval staat voor de uitroep Man, I love Fish. Andere geinig gevonden namen? Curry up! en de Frietfiets.

Voor de kinderen is er een hoek waar gekleurd, gesprongen - op een klein luchtkussen -  en geschminkt kan worden. Een dj zorgt voor muziek en wie met volle buik zit kan zich door een echte barbier laten scheren of zijn karikatuur laten tekenen, zodat er behalve de foto’s, en een aangenaam vol gevoel ook wat tastbaars mee naar huis kan.

Eeterij op Wielen is ook zondag nog te bezoeken. En natuurlijk deze zaterdag nog.