Logo bredavandaag.nl
Twenty 4 Seven betovert Breda.
Twenty 4 Seven betovert Breda. (Tessa Gorissen)

Drop The 90s: T-Spoon, Five en Party Animals bezorgen dertigers nostalgische avond

  Cultuur

BREDA - 'Hakkende' mensen, rondvliegend bier en twintig jaar oude nummers die uit de speakers knallen. Een teken dat Drop The 90s bij Optisport is in volle gang is. Verschillende artiesten, waaronder T-Spoon, Special D en Five, nemen voor één avond het podium in het racketcentrum over. En het is druk!


Aan het begin van de avond lijkt het alsof er weinig kaarten verkocht zijn. De dj's van Drop The 90s staan voor een handjevol mensen te draaien. Toch is eind van de middag het bericht gekomen dat deze indooreditie uitverkocht was. Het is dus wachten tot de bezoekers Optisport gevonden hebben. De dj's trekken zich hier echter niets van aan en staan te dansen achter hun draaitafel.

Zodra T-Spoon Reloaded het podium betreedt, lijkt het alsof iedereen tegelijk binnen is gekomen. De zaal staat vol en de band glimlacht. Hits als 'Sex on the Beach' en 'No Time To Waste' knallen door de zaal en het publiek zingt keihard mee. En als zangeres Linda Estelle de menigte vraagt om te hakken gaat iedereen los. Het feest is begonnen. "Jeugdsentiment! Dit is toch geweldig", roept een van de bezoekers boven de muziek uit. En de mensen om hem heen delen zijn mening, is duidelijk te zien.

Als je door de zaal loopt, langs de barretjes en eetkraampjes, hoor je je voeten smakken met de vloer. Zelfs vroeg op de avond plakt het al van het bier. Dat belooft wat voor de rest van de avond. Een bewaker bij de kraampjes staat glimlachend naar de menigte te kijken. "Normaal ga ik zelf ook, maar om te werken tijdens Drop The 90s is ook niet erg", vertelt hij. De reden: de feestende mensen maken zijn humeur helemaal goed.

Ondertussen hebben alle meiden zich voor het podium verzameld. Niet voor niets. Special D kan elk moment het podium op komen. Deze Duitse DJ heeft in Nederland weinig hits gehad, maar toch is hij populair deze avond. Als je de meiden vraagt waarom, is het antwoord unaniem: zijn glimlach. Ook deze avond laat hij deze maar al te graag zien en laat menig harten smelten. Zonder foto met het publiek kan Special D het podium niet verlaten en hij neemt hier alle tijd voor.

Wat vindt hij zelf van het Bredaas publiek? "Het was geweldig. Iedereen hier kent mijn materiaal en dat maakt het zo leuk om hier te draaien." Van de stad heeft hij nog niets gezien en dat gaat ook niet meer gebeuren. "Jammer, had graag wat meer willen zien." Wel blijft hij nog voor de shows van Five en de Nederlandse Twenty 4 Seven. Want deze bands kan hij naar eigen zeggen niet missen.

Ook backstage is het een gezellige boel. De artiesten praten met elkaar, bereiden zich voor op hun optreden en zingen mee met de hits die door de dj's worden gedraaid. Iedereen heeft er duidelijk zin in om Breda op zijn kop te zetten. "Moet je horen hoe het publiek uit zijn dak gaat", zegt Special D lachend tegen zijn compagnon. In de tussentijd staat Twenty4Seven met ieder nummer van het dj team mee te zingen als opwarming en zitten de mannen van Five voor zich uit te staren.

Ook de andere optredens zorgen voor een nostalgische avond. Five speelt hun hits uit de jaren '90 en laat de meiden flauw vallen, Twenty4Seven betovert het racketcentrum met zangeres Nance Coolen, Party Animals laat het publiek de tent afbreken en Critical Mass sluit af in stijl. Iedereen kon zich weer even een tiener voelen dankzij het feestje.

Nu is het weer wacht tot  7 augustus. Dan is de outdooreditie op het Chasséveld.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief