Afbeelding

Jonge bands battelen in Mezz tijdens finale Scholieren Band Battle

Cultuur

BREDA - Vier Bredase bands nemen het zondagmiddag 17 april tegen elkaar op in de finale van de Scholieren Band Battle Breda. De bands: The Other Sound, FRANTIC, REBADGED en Wazzzup zijn door middel van voorrondes in de finale beland. Deze vindt plaats in de grote zaal van de Mezz.

De bands maken kans op de juryprijs en daarnaast valt er een publieksprijs te winnen. De jury bestaat onder andere uit Adriaan Persons en Sharon Zarr van de jonge band Rondé en Peter van Dorst, gitaardocent aan het Factorium in Tilburg en bij de Nieuwe Veste. Ook Annemieke van de Geijn, docent Piano en componeren, zit in de jury.

“De leeftijd van de deelnemers is erg gevarieerd. De gemiddelde leeftijd van de band Wazzup is 13 jaar. Bij de band The Other Sounds ligt dit bijvoorbeeld rond de 17 a 18 jaar”, zegt Stijn Valkenburg, een van de initiatiefnemers. Hij verwacht zondagmiddag 400 a 500 bezoekers in de Mezz. Valkenburg noemt het te gek dat ook de Mezz meewerkt aan de Scholieren Band Battle. “Het doel van de battle is om meer jongeren in aanraking te laten komen met live-muziek”, zegt hij. 

De winnaar van de juryprijs zal in samenwerking met opnamestudio A-Broad een aantal demo’s in studiokwaliteit gaan opnemen. Daarnaast krijgt het publiek in de zaal ook nog de mogelijkheid om te stemmen voor de winnaar van de publieksprijs. Deze prijs zal worden verzorgd door platenzaak Velvet Music Breda.

De initiatiefnemers Songa Jansen (15) Tijn Hendrikx (17), Stijn Valkenburg (17) en Willem-Pieter van Vlokhoven (18) liepen al een tijd met het idee voor een band battle rond. Het is voor bands in Breda gewoon heel lastig om een podium te vinden. Wij denken dat we met de oprichting van deze stichting de bands kunnen helpen,” zo vertelde Valkenburg eerder.

Omdat de organisatie als doel heeft om de livemuziek-cultuur onder jongeren in Breda te verrijken, betalen bezoekers tot en met zeventien jaar geen entree. Volwassen betalen een toegangsprijs van vijf euro. Het evenement begint om 14.00 uur.