Logo bredavandaag.nl
Hanneke van Bokhoven

Dochter-evenementen van Redheads Days Breda in Londen, Chicago en Houston

  Cultuur

BREDA – Het festival Redheads Days dat ieder jaar in Breda wordt gehouden, krijgt dochter-evenementen in Londen, Chicago en Houston.


“De evenementen in Londen, Chicago en Houston zijn een lokale versie van ons festival”, vertelt organisator Bart Rouwenhorst van de Bredase editie. “Wel zijn we nauw verbonden met deze festivals, want we moeten natuurlijk dezelfde kernwaardes representeren. Die waardes zijn het verbinden van mensen en dat de bezoekers zich trots voelen.”

Redhead Days Breda wordt deels door middel van crowdfunding gefinancierd. De crowdfunding gaat van start in mei. “Het hele programma kan ik nu nog niet vertellen, maar een paar highlights zullen we presenteren wanneer de crowdfunding start”, aldus Rouwenhorst. Door horeca, hotels, winkeliers en de gemeente wordt ook een bijdrage geleverd voor dit festival.

“Ieder jaar komen er mensen uit ongeveer 80 landen naar Breda toe om dit evenement te vieren. Veel hotels zijn nu al geboekt en het begint steeds drukker te worden. We zijn erg blij dat er zoveel belangstelling is en ook dat er hotels worden bijgebouwd om de groei op te vangen.”

Voor de mensen die net als vorig jaar op de festivalcamping willen overnachten heeft de organisatie goed nieuws. “De locatie bij Fellenoordstraat is dit jaar weer beschikbaar en we verwachten weer meer kampeerders dan vorig jaar op onze RooiPannen Redhead Days camping”, vertelt de organisator.

De Redheads Days in Breda zijn van 2 tot en met 5 september.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief