Logo bredavandaag.nl

Fietsboek Breda: ‘Een afspiegeling van de Bredase fietssamenleving’

  Cultuur

BREDA - ‘Heel076fietst’. Zo heet het fietsboek dat de verhalen van Bredase fietsers verteld. Fietsliefhebbers Martijn Geervliet en Koen van Neerven startten deze week hun zoektocht naar fietsverhalen.  


Geervliet en Van Neerven zijn dagelijks bezig met de tweewieler. Geervliet is verkeerskundige bij Gemeente Breda en Van Neerven is zelfstandig verkeerskundig adviseur en fotograaf. Zijn ze niet bezig met de fiets tijdens hun werk dan is het wel daarna.

“We kennen elkaar goed en gaan na werktijd veel met elkaar om. Toen kwamen we op dit idee om de fietsers in Breda in beeld te brengen”, vertelt Geervliet.

“Of je nu een bekende Bredanaar bent zoals de burgemeester of een moeder die dagelijks op de fiets boodschappen doet is voor ons niet belangrijk. Positieve ervaringen, maar ook negatieve verhalen mogen opgestuurd worden”, aldus Geervliet.

Ieder verhaal is welkom. “Het hoeven niet eens verhalen te zijn”, voegt Geervliet toe. “Ruimte voor gedichten, poëzie of andere geschreven stukken is er ook.” Ieder verhaal krijgt ongeveer twee pagina’s aan ruimte met een grote foto en een toelichting.

Doelstelling

Heel076fietst moet de fietsende Bredanaars en het dagelijks gebruik rondom de fietsen in beeld brengen. “Het is de bedoeling dat het een afspiegeling wordt van de Bredase fietssamenleving. Iedere fietser heeft een persoonlijk verhaal denken wij. En dat is de moeite waard om vast te leggen in dit boek met foto en tekst.”

Het boek is voornamelijk bedoeld voor entertainment volgens Geervliet. “Het zou leuk zijn als mensen dit boek bijvoorbeeld in een hotel zien en erin gaan bladeren om de verhalen te lezen.” Verwacht dus geen gedetailleerde fietsroutes.

Online versie

Geervliet en Van Neerven zetten zich volledig deze zomer en het najaar in om het boek af te krijgen. Tegen de feestdagen moet het boek afgerond zijn. Fietsboek Heel076fietst verschijnt eerst als online versie. “Maar we willen het boek zeker fysiek uitbrengen. We moeten alleen nog even zien hoe we dat met het geld bij elkaar krijgen.”

Fietsverhalen kunnen worden ingestuurd naar heel076fietst@gmail.com . De initiatiefnemers komen graag bij je langs om het verhaal vast te leggen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief